ΑθλητικάΕπικαιρότητα

Σωτηρια?…θα δειξει

«Ενα σημαντικό βήμα σημειώθηκε σήμερα στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί μεταξύ των κυρίων Ιωάννη Αλαφούζου και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ εκ μέρους της Pan Asia Investments SA., στο γραφείο του πρώτου, και στην οποίαν συμμετείχαν τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες ελέγχου των οικονομικών και διοικητικών υποχρεώσεων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ώστε να καταστεί δυνατή η νομική κατοχύρωση των δύο πλευρών στην πορεία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου της ομάδας το οποίο σήμερα ανήκει στον κ. Ιωάννη Αλαφούζο προς τον αγοραστή Pan Asia Investments.

  2. Να οριστεί ημερομηνία λήξης όλων των διαδικασιών και της μεταβίβασης των μετοχών η 30η Ιουνίου 2018.

  3. Στο μεσοδιάστημα οι αποφάσεις για το μέλλον της ομάδας να λαμβάνονται από κοινού και με καλή πίστη μεταξύ των δύο πλευρών.

  4. Να δοθεί στην δημοσιότητα με κοινή δήλωση των δύο πλευρών η συνάντηση, οι αποφάσεις και τα περαιτέρω βήματα, ώστε οι φίλαθλοι της ομάδας να γνωρίζουν με απόλυτη διαύγεια τα τεκταινόμενα.
    Τα ανωτέρω, επισφραγίστηκαν με Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης (MOU) το οποίο περιλαμβάνει τις προθέσεις των δύο πλευρών, την εν λόγω συμφωνία και τα βήματα που θα ακολουθηθούν έως τις 30 Ιουνίου.

Το σύμφωνο υπέγραψαν οι κκ. Ιωάννης Αλαφούζος και Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ και προβλέπει:

α. Ξεκινά αμέσως από εξειδικευμένους τεχνοκράτες ο οικονομικός και νομικός έλεγχος.

β. Επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί.

γ. Η τελική συμφωνία θα υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο. Τόσο ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος όσο και ο κ. Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μετά το πέρας της πολύωρης συνάντησης εξέφρασαν την ελπίδα ότι η υπεύθυνη προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα και θα επισφραγιστεί με την τελική συμφωνία, θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε ένα πιο αισιόδοξο και δυναμικό μέλλον».

 

ΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ… ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών επιβεβαιώνει ότι όντως υπάρχει καταρχήν συμφωνία (μέσω του MOU που υπογράφηκε το Σάββατο) από τις δύο πλευρές και η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει για την οριστικοποίηση του «deal» σχετίζεται με τον οικονομικό έλεγχο της φετινής χρήσης.

Αλλωστε, για όλο το υπόλοιπο διάστημα πριν τη φετινή χρήση, έχει γίνει έλεγχος από την παγκόσμιου βεληνεκούς ελεγκτική εταιρία «Grant Thornton» και με γνώμονα αυτά τα νούμερα προχώρησαν στο σημερινό βήμα οι δύο πλευρές και δη ο Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ.

Ο οικονομικός έλεγχος των τελευταίων μηνών που απομένει δεν προβλέπεται να κρατήσει περισσότερο από ένα μήνα, ενώ η φετινή χρήση -με γνώμονα το «τσουνάμι» περικοπών και την εκποίηση της ομάδας που πραγματοποιήθηκε- θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα τροποποιήσει έπ’ ουδενί τα δεδομένα.
Οσον αφορά την παράμετρο της οικονομικής συμφωνίας και δη τα νούμερα, η φράση της ανακοίνωσης: «επιβεβαιώνονται απολύτως οι οικονομικές δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί από τις δύο πλευρές και οι οποίες έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί», δεν καταδεικνύει με σαφήνεια τι ακριβώς θα αναλάβει η κάθε πλευρά και ειδικότερα ο Γιάννης Αλαφούζος σε σχέση με το υφιστάμενο χρέος.
Το μοναδικό νούμερο που συμπίπτει με τις προηγούμενες ανακοινώσεις των δύο πλευρών είναι τα 27 εκατ. ευρώ που θα μπουν άμεσα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Πάιροζ Πιεμπονγκσάντ για αποπληρωμή μέρους του υφιστάμενου χρέους, καθώς επίσης και άλλα 20 εκατ. ευρώ που σχετίζονται με τις μελλοντικές υποχρεώσεις του συλλόγου και δη την επικείμενη αγωνιστική περίοδο.
Συμπερασματικά η εξέλιξη του Σαββάτου μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ιστορική για τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται μία ανάσα από την αλλαγή σκυτάλης στην ΠΑΕ μετά από έξι χρόνια παρουσίας του Γιάννη Αλαφούζου ως μεγαλομετόχου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close