ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Π.Τ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

0

Το Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε μια έμπρακτη προσπάθεια συμπαράστασης προς όλους όσους μάχονται στην πρώτη γραμμή για τον περιορισμό και την αποτροπή διάδοσης του φονικού κορονοιού, προσέφερε υλικά προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) στο Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν από τα Στελέχη του τα οποία επί εικοσιτετραώρου βάσεως μεριμνούν και εφαρμόζουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα και συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στην πανεθνική προσπάθεια για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας. Τα υλικά διετέθησαν από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό, μετά από κατεπείγουσα έκκληση του Τμήματος.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λουτρακίου επιτέλεσε ένα ιδιαίτερα δύσκολο καθήκον, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και ιδιομορφίες, όπως η υποστελέχωση, ο εξαιρετικά μεγάλος χώρος της ζώνης ευθύνης του, το γεωγραφικό σημείο το οποίο πρέπει να ελέγχει, όπου μετακινείται περίπου ο μισός ελληνικός πληθυσμός, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κινδύνους διασποράς του κορονοιού, η ύπαρξη πολυπληθών εξοχικών κατοικιών, σχεδόν αδύνατων στον έλεγχο, όπως και η γειτνίαση με δημοτικά διαμερίσματα όπου διαβιούν πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές φιλοξενίας- υγειονομικές βόμβες κατά γενική ομολογία. Όλα αυτά δυσχέραναν από την αρχή το έργο προστασίας της υγείας και ζωής των συμπολιτών μας.

Η άρση των περιορισμών, η οποία σταδιακά αρχίζει να εφαρμόζεται αυτή την εβδομάδα, απέδειξε την επιτυχία της υποδειγματικής εφαρμογής όλων των πρωτόγνωρων μέτρων από το Α.Τ. Λουτρακίου, το οποίο με τις συντονισμένες ενέργειες και προσπάθειες που κατέβαλε, απέτρεψε την όποια διασπορά, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μέχρι στιγμής ούτε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα σε πολίτες το Δήμου μας, εξαιρουμένου ενός έγκαιρα απομονωμένου πρόσκαιρου επισκέπτη. Είναι οι περιπτώσεις όπου τόσο λίγοι κάνουν τόσα πολλά για τόσους πολλούς.

Το Περιφερειακό Τμήμα Λουτρακίου του Ε.Ε.Σ. αισθάνεται τη βαθύτατη υποχρέωση να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του και τα θερμότερα συγχαρητήριά του προς την Αστυνόμο Β’ Μάρθα Μυστακίδου, Διοικητή του Τμήματος και εις ένα προς ένα τα Στελέχη του Α.Τ. Λουτρακίου για την συμβολή τους στην εξασφάλιση της ομαλής συνέχισης της διαβίωσης όλων μας και την εξαιρετική τους αποτελεσματικότητα. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους με τον καλύτερο τρόπο και τις επόμενες δύσκολες ημέρες και την αβέβαιη περίοδο που ακολουθεί.

ΠΕΤΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

Π.Τ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.

Leave a Reply