Στο 50% οι πιθανότητες επιτυχίας του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τον κορονοϊό

0

Μόλις 50% είναι οι πιθανότητες επιτυχίας του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης που θα δοκιμαστεί στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Αυτό υποστηρίζει στην Telegraph ένας από τους καθηγητές που ηγείται ως προς την ανάπτυξή του, σημειώνοντας ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Covid-19 φαίνεται να εξασθενεί γρήγορα στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Άντριαν Χιλ, διευθυντής του Ινστιτούτου Τζένερ της Οξφόρδης, το οποίο συνεργάζεται με την φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για την παραγωγή του εμβολίου, δήλωσε ότι μια επερχόμενη δοκιμή, με τη συμμετοχή 10.000 εθελοντών, απειλείται να μην έχει «κανένα αποτέλεσμα» λόγω της χαμηλής μετάδοσης της Covid-19 στην κοινότητα.

«Είναι μια κούρσα ενάντια στον ιό που εξαφανίζεται και ενάντια στον χρόνο», δήλωσε ο Χιλ στη βρετανική εφημερίδα. «Προς το παρόν, υπάρχει πιθανότητα 50% να μην έχουμε κανένα αποτέλεσμα».

Το πειραματικό εμβόλιο, γνωστό ως ChAdOx1 nCoV-19, είναι ένα από τα πρωτοποριακά στην παγκόσμια κούρσα που προστατεύει ενάντια στον κορονοϊό.

Η ομάδα του Χιλ ξεκίνησε δοκιμές σε πρώιμο στάδιο σε ανθρώπους τον Απρίλιο, μια από τις λίγες που έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο.

πηγη

Leave a Reply