Πολιτική

Στο Ποτάμι σκέφτονται να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το Ποτάμι θέτει σε νέο γύρο διαβούλευσης τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Πολιτικό Συμβούλιο προκειμένου με δημοκρατικές διαδικασίες να καθοριστεί εάν θα στηριχθεί η Συμφωνία ή όχι.

Να σημειωθεί πως ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 πως «οι εισηγήσεις που έχουμε στο πολιτικό συμβούλιο με την εξέλιξη αυτή αλλά και τα μηνύματα από τη βάση είναι προς την κατεύθυνση να μην στηρίξουμε (σ.σ. Συμφωνία Πρεσπών) οποτε είναι κάτι που θα επανεκτιμήσουμε».

«Η συμφωνία έχει θετικά και αρνητικά. Αυτό (σ.σ. η στήριξη του Δανέλλη στην κυβέρνηση) είναι ένα κομματάκι στα αρνητικά στο πλαίσιο με το οποιο έρχεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Θα το δούμε αν θα πάμε με ένα καθαρό «ναι» στη συμφωνία των Πρεσπών, έχει δυσκολέψει η κατάσταση» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προτίμησε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στην συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε πως δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ σε μια αποστροφή ειπε «Ακούω να λενε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λεει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία Πρεσπών».

Eάν το Ποτάμι αλλάξει στάση και δεν στηρίξει την συμφωνία τότε η κυβέρνηση χάνει τρία «ναι» και δυσκολεύεται να την κυρώσει.

Πηγη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close