Μαραθώνια απολογία που δεν έπεισε τους Δικαστικούς Λειτουργούς που διέταξαν την προφυλάκισή τους.

Μπορεί τις προηγούμενες ήμερες τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος να αφέθηκαν ελεύθερα, με περιοριστικούς όρους, ωστόσο οι πέντε Λαμιώτες κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν σήμερα αντιμετώπιζαν τις πιο βαριές κατηγορίες, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προφυλάκισή τους.

Με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα και της Ανακρίτριας ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος με τα πλαστά και τα «μαϊμού» διπλώματα, που είναι και ιδιοκτήτης Σχολής Οδηγών από τη Λαμία, πήρε το δρόμο προς τις φυλακές. Μαζί του και συγγενικό του πρόσωπο, που εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς επίσης και οι τρεις γυναίκες υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών (πρώην υπουργείο συγκοινωνιών) που φέρεται να διεκπεραίωναν εκ των έσω τις υποθέσεις.

Η απολογία των πέντε ήταν πραγματικά μαραθώνια. Κράτησε σχεδόν 12 όλοκληρες ώρες. Εισήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο στις 10:00′ το πρωί και η διαδικασία με τις απολογίες τους ξεκίνησε λίγο πριν τις 11:00′ από το γραφείο της κας Ανακρίτριας. Από εκεί λίγο πριν τις 10:00′ το βράδυ ακούστηκαν και οι αποφάσεις των Δικαστικών Λειτουργών.

Εξερχόμενοι από τα δικαστήρια οι συνήγοροι Δημήτρης Κρούπης και Θάνος Τσαντήλας (που μαζί με τον Αλέξη Κούγια έχουν την υπεράσπιση των δύο ατόμων της Σχολής Οδηγών) ρωτήθηκαν για την απόφαση.

Δείτε τι είπαν:

Ελεύθεροι, με μοναδικό περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν οι αλλοι εφτά εκ των δέκα πέντε συλληφθέντων για το κύκλωμα με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης, οι οποίοι απολογήθηκαν τη Δευτέρα (18/6) ενώπιον Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Η απολογία τους ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00′ το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 21:30’ το βράδυ με την ομόφωνη απόφαση των δικαστικών λειτουργών για μη προφυλάκισή τους.

Σημειώνουμε πάντως ότι στο πρώτο γκρουπ δεν ήταν οι βασικοί κατηγορούμενοι.

«Η απόφαση ήταν συμβατή με το χαρακτήρα των αδικημάτων για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης μου», δήλωσε στο LamiaReport ο Δημήτρης Κρούπης συνήγορος τους ενός εκ των εφτά που βρέθηκαν τη Δευτέρα στα Δικαστήρια Λαμίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here