Επικαιρότητα

Σκουπίδια , Γκα , Δεματοποιητές , Εκλογές.

Σήμερα μου μίλησε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων Βαγγέλης Σπινθάκης για την κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίματα στην Πελοπόνησσο.Μπορεί να φταίει η ζέστη μπορεί ο γεμάτος κάδος που έβλεπα απέναντι πάντως ξεκίνησα να κάνω μια σειρά από συσχετισμούς.

α) Η αίτηση της Polyeco συνεχίζει να υφίσταται.Μιλάμε για παραγωγή ενέργειας με καύση στο ΓΚΑ.

β) Το άρθρο στο Έθνος που όποιος ασχολείται με πολιτική έστω και λίγο κάποιος του το σφύριξε.Το συγκεκριμένο άρθρο θέτει ένα ερώτημα μήπως ο κύριος Μιχαλολιάκος δείχνει ιδιαίτερη εκτίμηση σε όσους υποψηφίους προωθούν λύσεις για τα απορρίματα που αφορούν σε deals για την ανακύκλωση και την αποκομιδή απορριμάτων στους δήμους.

Υπενθυμίζω το θέμα που είχαμε:

http://korinthosnews.blogspot.com/2010/07/blog-post_7392.html

Σε καμία περίπτωση δεν το συνδέω με τα χρίσματα.Άλλωστε και ο κύριος Γιώτης είχε δεσμευτεί κατά του Γκα όμως ο σχεδιασμός της ΝΔ για τα απορρίματα δεν το απέκλειε.

Ταυτόχρονα ξεκινούν να λειτουργούν οι δεματοποιητές στην Πελοπόνησσο με πρώτο αυτόν του Νομού Αργολίδας.

Χωρίς να είμαι επιστήμονας στο είδος από τις πολλαπλές ενημερώσεις που έχω παρεβρεθεί έχω αντιληφθεί οτι αποτελούν την καλύτερη πηγή τα δέματα με σύμμεικτα απορρίματα για την καύση με στόχο την παραγωγή ενέργειας.

Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου μήπως έρθει κανένα όμορφο πρωινό καμιά απόφαση για καύση στο ΓΚΑ.

Ζητούμε να μπεί το θέμα στην ατζέντα την προεκλογική και για τους δήμους αλλά και για τους υποψηφίους περιφερειάρχες.Προσέχουμε για να έχουμε.

Μας ήρθε το εξής σχόλιο από τον κύριο Σπινθάκη:

Πολύ καίριες οι επισημάνσεις σας. Διαβάζοντας την συνέντευξη του κ. Χατζημιχάλη διαπίστωσα πολλά θετικά σημεία, αλλά μου γεννήθηκε μια απορία. Τι θα γίνουν, που θα πάνε τα δέμματα σύμμεικτων απορριμμάτων που θα αρχίσουν να συσσωρεύονται από τους δεματοποιητές? Σε αυτό το ερώτημα απάντηση από επίσημα χείλη δεν έχει ακόμη δοθεί. Εξ όσων γνωρίζω εγώ τουλάχιστον και σωστά αναφέρετε και εσείς, μπορούν να χρησιμοποιηθουν για πρώτη ύλη για καύση (ενεργειακή αξιοποίηση το λέμε ευγανικά).
Από την άλλη, διαβάζω με ενδιαφερον τις εκτιμήσεις σας για την ΝΔ και τον κ. Μιχαλολιάκο. Θα ήθελα την βοήθειά σας. Ο κ. Γιώτης έχει ταχθεί εναντιον της καύσης ή μόνο εναντίον της θέσης ΓΚΑ?

Η απάντηση του Ekorinthos:

Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε.Θα προσπαθήσουμε να βρούμε τον κύριο Γιώτη και να του θέσουμε το ερώτημα.Όσο για το θέμα για τον κύριο Μιχαλολιάκο το έχει γράψει συνάδελφος από το ΕΘΝΟΣ την Τετάρτη 4 Αυγούστου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close