Σκληρή ανακοίνωση Μανάβη: ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΡΟΝΗΣΑΝ;

0

Οι πολίτες του δήμου Βέλου-Βόχας αναρωτιούνται τι συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος κ.Παπακυριάκος έχασε την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να βρίζει όποιον βρίσκει μπροστά του.
Η απάντηση είναι ότι στον δήμο Βέλου-Βόχας επέστρεψε η διαφάνεια, η κοινή λογική και ήρθαν στην πρώτη γραμμή τα χωριά μας.
Τίποτα περισσότερο.
Η αντιπολίτευση, ενωμένη, πρότεινε την δική της εναλλακτική πρόταση προυπολογισμού, που απελευθέρωσε χρήματα και έβαλε για πρώτη φορά τον θεσμό στην συζήτηση.
Ο δήμαρχος κ.Παπακυριάκος και 2-3 στενοί του συνεργάτες , φοβούνται ότι έχασαν από το χέρια τους το ΤΑΜΕΙΟ και δεν μπορούν αυτό να το διαχειριστούν με τρόπο πολιτικό και δημοκρατικό.
Καταφεύγουν στις ύβρεις, στην χυδαιότητα και αγγίζουν τα όρια της παραφροσύνης.!
Εμείς μείναμε πιστοί στις αρχές μας για νομιμότητα, διαφάνεια, χρηστή διοίκηση και εντιμότητα.
10 χρόνια μόνοι τους έφτιαχναν προυπολογισμούς, είχαν στα χέρια τους το ταμείο και σκόρπισαν εκατομμύρια ευρώ στους πέντε ανέμους, σε φίλους και κολλητούς, χωρίς να λύσουν κανένα από τα προβλήματα που βασανίζουν τους συμπολίτες μας.
Προυπολογισμοί, που αγνόησαν τα μεγάλα προβλήματα του δήμου, όπως αποχευτικό δίκτυο,ύδρευση,αντιπλημμυρικά,αγροτικό δίκτυο, φράγματα, παραλίες και δεν έχει τέλος ο κατάλογος των άλυτων προβλημάτων.
Τώρα τα λεφτά θα πρέπει υποχρεωτικά να περνούν από το δημοτικό συμβούλιο και να γνωρίζουν όλοι που πηγαίνουν.
Τώρα τα λεφτά θα πιάνουν τόπο.
Το ΤΑΜΕΙΟ για το οποίο κόπτεται ο δήμαρχος, βρίζει και προσπαθεί να υποτιμήσει τους πάντες δεν είναι προσωπικό του. Είναι τα λεφτά των 20.000 κατοίκων του δήμου.
Απλά, καθαρά και δημοκρατικά, η αντιπολίτευση , παρά τις επι μέρους διαφωνίες μας και διαφορές μας με υπευθυνότητα και συνέπεια προάσπισε το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον..
ΠΡΩΤΟΝ: Είπαμε ΣΤΟΠ στις απευθείας αναθέσεις, που σπατάλησαν το δημοτικό χρήμα και προκάλεσαν το αίσθημα δικαίου των πολιτών, χωρίς έργο ουσίας.

Κάθε χρόνο, όπως αποδείχθηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ πήγαιναν σε φίλους, χωρίς διαφάνεια και λογική.
Εγγυόμαστε ότι κανένα έργο δεν θα σταματήσει.
Πλέον θα γίνονται δημόσιοι και διαφανείς διαγωνισμοί, με κέρδος για τον δήμο.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Δώσαμε λεφτά στα τοπικά συμβούλια για να λύνουν τα προβλήματα των χωριών και των πολιτών που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων μας. Οι πρόεδροι και τα τοπικά συμβούλια μπορούν να κρατήσουν τα 15 χωριά μας, καθαρά, όμορφα και ανθρώπινα.
Δώσαμε ζωή στις κοινότητες και τα χωριά μας θα ανθίσουν και πάλι…!
Ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος του κ.Τρωγάδης καίγονται για τις απευθείας αναθέσεις
Ο καθένας θα βγάλει τα συμπερασματά του.
Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.
Μπορούν να καταλάβουν γιατί χύνονται τόσα δάκρυα στο δημαρχείο, όπως καταλαβαίνουν και οι εργολάβοι.
Η πολιτική της λάμπας, της λίγης πίσσας για την γούβα και της μιζέριας που είχαν μάθει να εφαρμόζουν προκειμένου να κρατάνε ομήρους τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων του δήμου μας λαμβάνει τέλος.
Ο πρόεδρος και ο κοινοτικός σύμβουλος δεν θα είναι «ζητιάνος» του εκάστοτε αντιδημάρχου για μια λάμπα στο χωριό του
Αυτά για την ώρα.
Δεν θα ακολουθήσουμε το παραλήρημα του δημάρχου, ούτε τον ποιητικό του οίστρο, παρά μόνο θα του θυμήσουμε για τελευταία φορά.!
Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα.
Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση.

Σωκράτης 469-399 π.Χ. , Φιλόσοφος.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑΣ ΠΝΟΗΣ

Leave a Reply