ΟικονομίαΤοπικά

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διεθνής διαγωνισμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της περιφέρειας Πελοποννήσου, η προκαταρκτική προκήρυξη του οποίου, έχει ήδη δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας οι υποψήφιοι μπορούν να συμβάλουν με τις προτάσεις τους, μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο της περιφέρειας έως τις 10 Οκτωβρίου, ενώ η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την υποβολή υποψηφιότητας από πιθανούς επενδυτές, έως τις 31 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, η πρόταση πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνολογίες και καινοτομίες, παράγοντας τους ελάχιστους δυνατούς ρύπους, όπως προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά στο κόστος.

Από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο ανάδοχος, στις ευθύνες του συγκαταλέγεται και η εξ αρχής προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Όπως ο ίδιος τόνισε, η Πελοπόννησος αποτελεί την πρώτη περιφέρεια που θα αποκτήσει ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων μέσα από διεθνή διαγωνισμό, ανοιχτό σε όλες τις περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close