Σήμερα η ονομαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Αίγυπτο

0
Ìüíç óõæÞôçóç êáé øÞöéóç åðß ôçò áñ÷Þò, ôùí Üñèñùí êáé ôïõ óõíüëïõ ôïõ ó÷åäßïõ íüìïõ ôïõ Õðïõñãåßïõ Åñãáóßáò êáé Êïéíùíéêþí ÕðïèÝóåùí: «ÁóöáëéóôéêÞ ìåôáññýèìéóç êáé øçöéáêüò ìåôáó÷çìáôéóìüò Åèíéêïý ÖïñÝá ÊïéíùíéêÞò ÁóöÜëéóçò (e-Å.Ö.Ê.Á.)». (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Στις 3 το μεσημέρι θα αρχίσει η ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας καθορισμού ΑΟΖ με την Αίγυπτο, την οποία έχει ζητήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το άρθρο 2 που αφορά τις οριοθετήσεις των περιοχών.

Την Τετάρτη υπερψηφίστηκε η συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Ιταλία από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια
Η Ελλάδα απαντά στην εμπρηστική ρητορική Ερντογάν με την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων της στο Ιόνιο από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, τόνισε την Τετάρτη στη Βουλή ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας μεγαλώνει και πως ανάλογες κινήσεις μπορούν να γίνουν στο μέλλον και σε άλλες θαλάσσιες περιοχές της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση πως όταν το είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ ως αντιπολίτευση την είχε βάλει στο στόχαστρο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά το Ιόνιο θα υπάρξει επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια και σε περιοχές που οριοθετήθηκαν με τη συμφωνία της Αιγύπτου νοτίως της Κρήτης.

Η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στο άρθρο της συμφωνίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, για την οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών, θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 8 το απόγευμα, καθώς οι βουλευτές θα προσέρχονται ανά ομάδες των 100 βουλευτών για να ψηφίσουν, εξαιτίας της επαναφοράς στις συνεδριάσεις της Βουλής, των αυξημένων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του covid 19.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συμφωνία με την Αίγυπτο επί της αρχής και των άρθρων -πλην αυτού που έχει τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία- υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25.

πηγη

Leave a Reply