Πώς να καθαρίσεις σωστά τα τηλεκοντρόλ τώρα που έχεις χρόνο

0

Με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης στα χέρια περνάμε πια τις μέρες μας, μόνο που πλέον έχουμε άφθονο χρόνο για σκότωμα.

Και τώρα είναι μια καλή στιγμή να κάνουμε κάτι που σπανίως κάνουμε ή και… ποτέ.

Και σκοπός είναι να το κάνουμε σωστά, καθώς η προσοχή που δείχνουμε στο καθάρισμα των ηλεκτρονικών συσκευών υφίσταται και για τα τηλεκοντρόλ.

Τι θα χρειαστείς:

Δυο καθαρά πανάκια

Ήπιο κρεμοσάπουνο

Νερό

Οινόπνευμα

Μπατονέτες

Οδοντογλυφίδα (προαιρετικά)

Αντισηπτικά μαντιλάκια (προαιρετικά)

Πώς καθαρίζουμε σωστά το τηλεκοντρόλ:

Αφαιρούμε τις μπαταρίες και αναμειγνύουμε σε ένα μπολ νερό και κρεμοσάπουνο σε «λογικές» δόσεις. Αν έχουμε αντισηπτικά μαντιλάκια, και λίγοι έχουν πια είναι η αλήθεια, παραβλέπουμε αυτό το βήμα.

Μουσκεύουμε το πανάκι με το διάλυμα σαπουνιού και το στύβουμε πολύ καλά. Ένα ακόμη βήμα που παραλείπουμε αν χρησιμοποιήσουμε μαντιλάκια.

Περνάμε το τηλεκοντρόλ μπρος και πίσω με το πανί. Για την ώρα δεν ασχολούμαστε με τα δυσπρόσιτα σημεία. Καθαρίζουμε απλώς καλά τα κουμπιά και τη θήκη. Ακόμα και το εσωτερικό του, εκεί που μπαίνουν οι μπαταρίες, με τη δέουσα προσοχή εδώ.

Κατόπιν το σκουπίζουμε καλά με το δεύτερο πανάκι. Μουσκεύουμε μια μπατονέτα με οινόπνευμα, προσέχοντας να αφαιρέσουμε την περίσσεια οινοπνεύματος, και καθαρίζουμε τις επιφάνειες μεταξύ και γύρω από τα κουμπιά.

Αν η βρομιά επιμένει, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια οδοντογλυφίδα για τα δύσκολα. Αυτό θα κάνει τα κουμπιά να δουλέψουν και πάλι σαν καινούρια…

πηγή

Leave a Reply