Πόσο κοστίζει το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο

0

Στην κορυφή του διεθνούς διαγωνισμού οινοπνευματωδών ποτών αναμένεται να βρεθεί ξανά για πολλοστή φορά το ουίσκι Aberlour A’bunadh σύμφωνα με το Forbes, διατηρώντας έτσι τον τίτλο του «πρωταθλητή».

Όλα τα χαρακτηριστικά παραγωγής επικεντρώνονται στην ανάδειξη της πλήρους γεύσης της βύνης. Σε αυτό, το brand Aberlour πέτυχε όπως λίγοι άλλοι. Μετά από 23 χρόνια και 67 παρτίδες, εξακολουθεί να είναι τόσο επίκαιρη με την ημέρα που έκανε το ντεμπούτο της.

Το 2019 κατάφερε να κερδίσει με βαθμολογία 99 στα 100 δημιουργώντας έτσι τον παραλληλισμό με το ουίσκι Dalmore που ωστόσο το κόστος αυτού ξεπερνούσε τις 12.000 δολάρια.

Αντίθετα, το A’bunadh κοστίζει λιγότερο από 100 δολάρια. Οι κριτές είχαν αναφέρει στο Forbes πως πρόκειται για «ένα υπέροχο, φρουτώδες και αρωματικό ουίσκι. Κυριαρχούν πλούσιες νότες από μέλι και καρυδιές, μαζί με βαρύ δέρμα, treacle, κόλα και μπαχαρικά, ενώ το τζίντζερ και η βανίλια αποτελούν κορυφαία χαρακτηριστικά σε αυτό το υπέροχο ουίσκι».

Ουίσκι

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο ουίσκι έχει αναγνωριστεί στο διαγωνισμό IWSC (International Wine and Spirits Competition). Το 2016 το A’bunadh κατέκτησε ξανά το «χρυσό» ενώ η εταιρεία Aberlour έχει λάβει δεκάδες βραβεία από τον διαγωνισμό όλα αυτά τα χρόνια.

Ουίσκι

Πηγή

Leave a Reply