Συμφωνα με την επισημη ενημερωση απο το συντονιστικό της Περιφέρειας μιλωντας με τον Απ. Παπαφωτίου που βρισκεται στην ορεινη Κορινθια.

Και στα 2 δικτυα Κιατο-Σουλι-Τρικαλα αλλα και Ξυλοκαστρο-Ρεθι-Καρυα όλος ο ορεινος ογκος είναι επισκέψιμος.
Έχουν γίνει καθαρισμοί δρόμων και είναι βατοί για οποιοδήποτε όχημα όμως είναι πάντα αναγκαίο τα οχήματα να εχουν μαζί τους αλυσίδες.
Περιμένουμε καινούριες χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες ομως για την ώρα και για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εχει πεσει αλατι οπου χρειαζεται.
Χιονοδρομικό της Ζήρειας και εχουν καταφτάσει ήδη επισκέπτες για χειμερινά σπορ.
Το θετικό είναι ότι υπήρξε ιδιαίτερη φροντίδα για κατάρτιση σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης απο την Περιφερειακη αρχη με πολλά μηχανηματα στους δρόμους καινουριας τεχνολογίας με αλατιέρες και τρίγωνα έτοιμα να επέμβουν σε δυσκολοτερες περιτωσεις.

Το μυστικο είναι οτι επιλέχθηκαν κυρίως ντόπιοι μηχανηματάδες που ηξεραν τον τοπο αλλα και το ανάγλυφο γιατί ζουν και δουλευουν με περισσότερο ενδιαφέρον αλλα δε χάνεται και πολύτιμος χρόνος.

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση υπάρχει ακομα στο Φενεό οπου ήδη εχει παει εργολάβος της ΔΕΗ και δουλεύει.
Προβλήματα προσβασιμότητας υπήρχαν κάποια στην περιοχή του Σαρανταπηχου και της Γεληνης με κάποιους τουριστες  ομως γρηγορα αποκαταστάθηκαν απο τα μηχανηματα.
Σε ζωα και στανες δεν υπαρχει κανενα πρόβλημα και οπου υπάρξει υπαρχουν διασπαρτα τα μηχανηματα και ανοιγουν την πρόσβαση πάντα σε συννενόηση με την Περιφέρεια.
Οσον αφορά το προβλημα ηλεκτροδότησης, οφείλεται στο γεγονός ότι το χιόνι ήταν ιδιαίτερα παχύ και εριχνε καλώδια αλλά και μια κολώνα της ΔΕΗ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι υπήρχαν σημεία που το χιόνι ξεπέρασε το 1,5 μέτρο.
Προβλήματα δημιουργησαν στο οδικο δίκτυο και κάποια δεντρα που έπεσαν όμως γρήγορα τα κομματιασαν και τα εβγαλαν εκτος δρομου.
Στην Περιφέρεια δεν κρύβουν την ικανοποιηση τους για τη συνεργασία με τη ΔΕΗ και τους εργολάβους ομως ζήτησαν να υπάρξει μια εξτρα προτεραιότητα για τις επόμενες μέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here