Πρώτο κουδούνι στις 14/9 για τους μαθητές

0

Οριστικά στην απόφαση τα σχολεία να επαναλειτουργήσουν από τις 14/9 οδηγείται η κυβέρνηση, μετά και τις χθεσινές διεργασίες, σε ανοιχτή γραμμή και με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Με τους ειδικούς της επιτροπής συνομίλησε χθες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αντίστοιχη συνομιλία υπήρξε και με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σήμερα το μεσημέρι θα υπάρξει μια τελική επικοινωνία, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται αναλυτικά στις 16:00 από τη Νίκη Κεραμέως, τον Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Η απόφαση της κυβέρνηση υπαγορεύεται από την ανάγκη για περιορισμό των κοινωνικών επαφών όσων επιστρέφουν από διακοπές, κάτι που δεν έχει συμβεί πλήρως. Με δεδομένες και πρακτικές διεργασίες που πρέπει να γίνουν για την προετοιμασία των σχολείων, από όλες τις απόψεις, επελέγη η οδός της χρονικής ασφάλειας και η μετάθεση κατά μια εβδομάδα της έναρξης των σχολικών μαθημάτων.

Σημειωτέον, η επιδημιολογική εικόνα αυτών των ημερών είναι επιβαρυμένη, έστω και αν οι αριθμοί τις τελευταίες μέρες δείχνουν να συγκρατούνται, συνεπώς στην κυβέρνηση θέλουν να «αγοράσουν χρόνο», προκειμένου να απορροφηθούν και οι όποιοι κραδασμοί από την επιστροφή των αδειούχων.

Σήμερα το απόγευμα, συνεπώς, θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις για τα χρονικά ορόσημα της επαναλειτουργίας, ενώ θα δοθούν και νεότερες οδηγίες προς γονείς και εκπαιδευτικούς, ενώ αναμένονται και οι αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ προς τις σχολικές μονάδες. Ακόμα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα αναφερθεί στον εφοδιασμό των σχολικών μονάδων με επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες, ενώ είναι άκρως πιθανό να καλυφθούν, εν τέλει, και οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων με την παροχή που ανακοινώθηκε για τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα. Σημειωτέον, το κονδύλι για την επέκταση και στον ιδιωτικό τομέα είναι εξαιρετικά μικρό.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναμένεται να αναφερθεί και στις προβλέψεις για την καθαριότητα στα σχολικά κτίρια, με τις προσλήψεις των καθαριστριών να έχουν δρομολογηθεί, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι κατά τόπους διαγωνισμοί για την πλήρωση των θέσεων που έχουν προκηρυχθεί.

Πηγη

Leave a Reply