Πρόσκληση από το Γ.Ν Νοσοκομείο Κορίνθου για συμμετοχή στο πρόγραμμα καπάκι καρότσι

0

Καθ΄ όλη την διάρκεια της ιστορίας, η κοινωνική και ιατρική φροντίδα των ΑΜΕΑ είχε εξαρτηθεί από την νοοτροπία και την ιατρική άποψη της εκάστοτε εποχής.

Σήμερα όλοι μαζί , το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου και το Σωματείο ΑΜΕΑ Κορίνθου μέσω του τμήματος Εργοθεραπείας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας, συμβάλουν θετικά στην αλλαγή της νοοτροπίας που επικρατεί στην κοινωνίας μας (στίγμα, αποκλεισμός, περιθωριοποίηση) .

Τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες ευαισθητοποιούν την τοπική κοινότητα, μέσω της καμπάνιας «ΚΑΠΑΚΙ – ΚΑΡΟΤΣΙ», προωθώντας την συλλογή καπακιών εμφιαλωμένων νερών για τη δωρεά αναπηρικών αμαξιδίων σε άτομα που τα έχουν ανάγκη.

Στο χώρο του Νοσοκομείου, σε ειδικά διαμορφωμένα δοχεία εξαιρετικά και πρωτοποριακά φιλοτεχνημένα από τους ασθενείς της ψυχιατρικής κλινικής, προτρέπουμε το προσωπικό, τους νοσηλευόμενους και του επισκέπτες του Νοσοκομείου να συμμετέχουν μαζί μας στην συλλογή πλαστικών καπακιών.

Κάνουμε έκκληση η πρακτική αυτή να βρει μιμητές σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και όλοι μαζί να συνδράμουμε συγκεντρώνοντας καπάκια από πλαστικά μπουκάλια, να ανακουφίσουμε την κίνηση των ΑΜΕΑ με ειδικά καρότσια.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας μπορούν να είναι και λειτουργικές και δημιουργικές όταν τους δοθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις και συνθήκες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Leave a Reply