Πρόεδρος ΟΛΜΕ για το άνοιγμα των σχολείων: Δεν υπάρχει διάλογος με το υπουργείο

0

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ενημέρωση και διάλογος με το υπουργείο». Αυτό είπε μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος για το άνοιγμα των σχολείων και πώς αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Όπως υποστήριξε ο κ. Τσούχλος είναι υπέρ του να ληφθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα και να μην υπάρξει πρόβλημα όσον αφορά την υγεία των μαθητών, των οικογενειών και του διδακτικού προσωπικού.

Ωστόσο, ανέφερε, ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι εδώ και δέκα χρόνια δε γίνονται προσλήψεις, κάτι που ζητούσε η ΟΛΜΕ από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, το δημόσιο σχολείο λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό από αναπληρωτές, ενώ πολλά είναι τα σχολεία που δεν έχουν καλύψει καν την περικομμένη ύλη.

Μόνο με ειδικό πρόγραμμα μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα η Γ’ λυκείου ώστε τα τμήματα να είναι αραιά, είπε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Σε περίπτωση που λειτουργήσουν ξανά όλες οι τάξεις του γυμνασίου και λυκείου, υπογράμμισε, κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, καθώς τα σχολεία είναι υπερπλήρη.

«Το υπουργείο είναι υπεύθυνο και πρέπει να πάρει αποφάσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αναμένεται να δώσει στο Μέγαρο Μαξίμου την τελική της εισήγηση για τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού από τις 4 Μαΐου και ειδικά την τελική της πρόταση για τα σχολεία, καθώς το άνοιγμα διχάζει ακόμη την κυβέρνηση, αλλά και τους ίδιους τους ειδικούς.

Ο σχεδιασμός φαίνεται πως κλίνει προς το άνοιγμα όλων των σχολείων, αλλά σταδιακά από τις 11 Μαΐου έως τα τέλη Μαΐου, όπως άφησε χθες να διαφανεί κατά το briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και όπως έδειξε πιο ξεκάθαρα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star.

Leave a Reply