Πρωτομαγιά: Η κυβέρνηση λέει εορτασμοί στις 9/5, το ΚΚΕ προαναγγέλει κανονικά συγκέντρωση

0

Η Λιάνα Κανέλλη προανήγγειλε συγκέντρωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά, ενώ ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε την μεταφορά των εκδηλώσεων στις 9 Μαΐου.

Πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να αποτελέσει λόγω των ειδικών συνθηκών, η εφετινή Πρωτομαγιά… 

Το μεσημέρι, στην καθιερωμένη ενημέρωσή του στους πολιτικούς συντάκτες, ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως οι εφετινοί εορτασμοί θα γίνουν το Σάββατο στις 9 Μαΐου…

«Τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 4 Μαΐου του 2020». Μέχρι να αρθούν «τηρούνται ευλαβικά για την προστασία της υγείας μας, των ανθρώπων που αγαπάμε και για το κοινό καλό». Τόνισε ότι ακόμη και συμβολικές συναθροίσεις όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο όσα με κόπο κερδίσαμε μέχρι σήμερα. «Θα είναι κρίμα. Είναι ελάχιστη ένδειξη σεβασμού τόσο για το Εργατικό Κίνημα όσο και για τους εργαζόμενους στο Σύστημα Υγείας αλλά και για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να μην υπάρξει πισωγύρισμα».

«Μόνο έτσι θα ξεπεράσουμε μια ώρα αρχύτερα την υγειονομική κρίση ώστε να γυρίσουν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους», τόνισε ο κ. Πέτσας. «Αυτό είναι προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας σήμερα».

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς, με τήρηση κανόνων και αποστάσεων, μεταφέρονται για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, όλων των βαθμίδων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις, θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους ότι φέτος είναι αλλιώς. Όπως το Πάσχα, έτσι και η Πρωτομαγιά».

Πηγή

Leave a Reply