Επικαιρότητα

Προσέγγιση με τη Ρωσία ζητά ο Καρατζαφέρης.

 

«Το δόγμα ανήκουμε στην Δύση μας κατέστρεψε»

Υπέρ της αλλαγής της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, με προσέγγιση της Ρωσίας, αλλά και υπέρ της αναζήτησης δανειστών πέρα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, «το δόγμα ανήκουμε στην Δύση μας κατέστρεψε», ενώ, όπως είπε, μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη», δεν καταλαβαίνει «αυτή την εμμονή στο να μένουμε προσκολλημένοι στην Γερμανία».
Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι πρέπει να κοιτάξουμε να δούμε τι μας συμφέρει, γιατί «υπάρχουν επενδυτές από την Ρωσία που περιμένουν πρόσκληση να έρθουν να επενδύσουν εδώ χωρίς να εξαγοράσουν τίποτε».
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι η χώρα μας πρέπει να διεκδικήσει το δικαίωμά της να αναζητήσει δανεισμό εκτός Ε.Ε. και ΔΝΤ, ενώ εκτίμησε ότι η λύση είναι επαναπροσδιορισμός της εξωτερικής μας πολιτικής και αξιοποίηση και εκμετάλλευση του φυσικού μας πλούτου και της γεωστρατηγικής μας θέσης.
Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε εκ νέου υπέρ μιας εθνικής συνεννόησης και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας αρχικά τους επικεφαλής των ΜΜΕ για να τους ζητήσει να διαχειριστούν την κρίση χωρίς να σπείρουν, πανικό, και στη συνέχεια τους πολιτικούς αρχηγούς, για «να δούμε πως θα μπορέσουμε να πάμε ενωμένοι στην Ε.Ε. για το καλύτερο δυνατόν».
Απέρριψε το ενδεχόμενο «κουρέματος» του χρέους σε ποσοστό άνω του 35% γιατί όπως είπε «θα χάσουμε τις τράπεζες», ενώ επιτέθηκε στους ευρωπαίους ηγέτες λέγοντας ότι έχει χαθεί ο σοβαρός πολιτικός λόγος.
«Στην Ευρώπη η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί, αποφασίζουν μυστικά για το μέλλον ενός λαού. Tο μέλλον μας και ο πρωθυπουργός δεν γνωρίζει τίποτε. Μένει εντελώς αμέτοχος. Και το χειρότερο είναι πως δεν απασχολεί κανέναν αυτό. 
Η κ. Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί αποφάσισαν και έβαλαν την Ελλάδα σε καραντίνα για να μην αγγίξει το “μπαμ” της Ελλάδος τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και κυρίως αυτές του Νότου. Δεν ενδιαφέρονται αν θα σωθούμε. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην τους “κολλήσουμε”», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close