Αρκετά προβλήματα έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού εντοπίζονται στα ταχυδρομικά γραφεία Κορίνθου, Σοφικού και Περιγιαλίου.
Γίναμε μάρτυρες παραπόνων και δυσαρέσκειας τόσο από κατοίκους, όσο και από το προσωπικό των ΕΛΤΑ.
Τα προβλήματα αυτά αναμένεται να ενταθούν το προσεχές διάστημα από την συνταξιοδότηση ταχυδρομικών γραφείων.
Συγκεκριμένα :
-Στο ταχυδρομικό γραφείο Κορίνθου υπηρετούν 13 υπάλληλοι εκ των οποίων διανομείς είναι μόνο 6 για όλη τη πόλη της Κορίνθου με τους οικισμούς της συνολικού πληθυσμού πλέον των 30.000 κατοίκων, τη στιγμή που πριν μερικά χρόνια υπηρετούσαν 20 άτομα προσωπικό εκ των οποίων οι 10 διανομείς.
-Στο ταχυδρομικό γραφείο Σοφικού, το οποίο εξυπηρετεί το Αγγελόκαστρο, το Κόρφο , το Αμμόνι κλπ υπηρετεί μόλις ένας υπάλληλος ο οποίος συνάμα είναι και ταχυδρομικός διανομές και αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου να αποχωρήσει, με κίνδυνο να κλείσει το Γραφείο.
-Στο ταχυδρομικό γραφείο Περιγιαλίου υπηρετεί μόλις ένας υπάλληλος με απόσπαση για μία ημέρα την εβδομάδα και ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσει και οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται από το Βραχάτι.
Είναι απόλυτη ανάγκη η στήριξη των ταχυδρομικών γραφείων που προσφέρουν τεράστιο έργο στην κορινθιακή κοινωνία. Η Κυβέρνηση πρέπει να εγκρίνει προσλήψεις προσωπικού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να είναι πολιτική η ιδιωτικοποίηση των πάντων. Ακόμα και ο διαγωνισμός που διενεργεί κάθε χρόνο ο Δήμος μας αναδεικνύει τα ΕΛΤΑ ως μοναδικό μειοδότη με πολύ καλή παροχή υπηρεσιών.
Ο Δήμος Κορινθίων, ως κοινωνικός φορέας, πρέπει άμεσα να παρέμβει στον αρμόδιο Υπουργό και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ για την πρόσληψη προσωπικού.
Η παρέμβαση πρέπει να γίνει και από τους τέσσερις βουλευτές του Νομού Κορινθίας.