Επικαιρότητα

«Πράσινο φως» από το Λουξεμβούργο για το δανεισμό της Ελλάδας

 

Οι βουλευτές του Λουξεμβούργου έδωσαν σήμερα το πράσινο φως στην ευρωπαϊκή συμφωνία για το νέο δανεισμό της Ελλάδας η οποία επιτεύχθηκε στις 21 Ιουλίου από τις χώρες της ζώνης του ευρώ, όπως το έκαναν πριν από αυτούς οι Γάλλοι και οι Βέλγοι βουλευτές.

Σε έκτακτη σύνοδο του κοινοβουλίου, οι 59 βουλευτές του Λουξεμβούργου ενέκριναν με μεγάλη πλειοψηφία – 54 ψήφους υπέρ και 5 κατά – την εγγύηση του κράτους του Λουξεμβούργου στο ταμείο EFSF, η οποία θα αυξηθεί από 1,15 σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στις 21 Ιουλίου, οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ αποφάσισαν να επεκτείνουν τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το Ταμείο Αλληλεγγύης της ζώνης του ευρώ, με 440 δισ. ευρώ.

Το Λουξεμβούργο είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα μετά τη Γαλλία και το Βέλγιο, που εγκρίνει το σχέδιο αυτό.

«Δεν είναι ένα νομοσχέδιο που μπορούμε να υιοθετήσουμε ελαφρά τη καρδία, αλλά είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Λίκ Φρίντεν, Υπουργός Οικονομικών στους βουλευτές, καλώντας τους να αποδείξουν αλληλεγγύη προς τις υπερχρεωμένες χώρες, και κυρίως την Ελλάδα. «Δεν θα πρέπει να αρνηθούμε την βοήθεια, αλλά τα κράτη πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για τη μείωση του χρέους τους», πρόσθεσε ο υπουργός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close