ΠΟΥ: Θα έρθει νέο lockdown εάν δεν γίνει προσεκτικά η άρση των μέτρων

0

Σε προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιστροφής σε μέτρα απαγόρευσης, εάν οι χώρες που αίρουν τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορονοϊού δεν διαχειριστούν την μετάβαση «εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση», προχώρησε σήμερα (06/05) ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους παρουσίασε έναν κατάλογο με μια σειρά βημάτων που χρειάζονται πριν οι χώρες άρουν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον έλεγχο της εξάπλωσης της Covid-19, όπως οι έλεγχοι παρακολούθησης και η ετοιμότητα του συστήματος υγείας.

«Ο κίνδυνος της επιστροφής σε lockdown παραμένει πολύ μεγάλος, εάν οι χώρες δεν διαχειριστούν την μετάβαση εξαιρετικά προσεκτικά και με μια σταδιακή προσέγγιση», τόνισε σε μια ψηφιακή συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η πανδημία της Covid-19 θα υποχωρήσει τελικώς, αλλά δεν μπορεί να υπάρξει η επιστροφή σε κανονικότητα», συμπλήρωσε, για να υπογραμμίσει στη συνέχεια την ανάγκη για επενδύσεις στα συστήματα υγείας.

πηγή

Leave a Reply