Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Θεσσαλονίκη την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίαζε τη ΔΕΘ. Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα διαδηλωτές να αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. «Όχι» στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από χιλιάδες πολίτες.

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται για το Μακεδονικό, την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινίαζε με την ομιλία του την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η νέα εστία έντασης ήταν αυτή τη φορά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο.

Διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν αποσπαστεί από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, έβαλαν φωτιά σε απορρίμματα μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, ενώ κατέβασαν και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απάντηση της αστυνομίας ήρθε με χρήση χημικών σε μια προσπάθεια να απωθήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους αποδοκίμασαν έντονα τους άνδρες των ΜΑΤ.

Σύμφωνα πληροφορίες, το ΕΚΑΒ έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις για συνδρομή σε περιστατικά στην παραλιακή Λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Τα ασθενοφόρα προσπαθούν να προσεγγίσουν αυτή τη στιγμή στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, ωστόσο λόγω των επεισοδίων μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ, αυτό δεν είναι εύκολο.

Οι κλήσεις αφορούσαν λιποθυμικά επεισόδια, περιστατικά δύσπνοιας καθώς και κακώσεις κεφαλής.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στο δημαρχιακό μέγαρο, όταν ομάδα διαδηλωτών, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία, αποσπάστηκε από την πορεία και επιχείρησε να προσεγγίσει το δημαρχιακό μέγαρο. Εκεί αστυνομικές δυνάμεις τους παρεμπόδισαν, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου-κάμψης και χημικών με αποτέλεσμα να διασπαστούν και να αποχωρήσουν.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here