Ανάμεσα στις γραμμές των πρακτικών της Βουλής αναδύεται η πραγματική εικόνα των όσων διαδραματίστηκαν χθες στην Αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής αναφορικά με την υπερψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης για τυχόν καταλογισμό ευθυνών στα μέλη της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Την τροπολογία εισηγήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης στο νομοσχέδιο για τη «Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς», συμπεριλαμβάνοντας στις λοιπές διατάξεις και τη συγκεκριμένη διάταξη την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Το περιεχόμενο της, ωστόσο, προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, παρότι όπως επισήμανε ο υπουργός «η ασυλία που δίνουμε είναι στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Σημειώστε ότι ήταν μέλη που διορίσατε εσείς – είναι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε αλλάξει κανέναν- και την ασυλία που λέτε ότι δώσαμε με προηγούμενο νόμο μας, την είχατε δώσει εσείς με τον νόμο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης», απευθυνόμενος προς τη Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν η τροπολογία δεν ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποσύρεται»

Μάλιστα, μπροστά στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε ανοιχτά κάλεσμα στην αξιωματική αντιπολίτευση από το βήμα της Βουλής να ξεκαθαρίσει τη στάση της απέναντι στην τροπολογία, δηλώνοντας πως «σώσαμε την Eλληνική Bιομηχανία Ζάχαρης. Είχα και τη σύγκρουση με την κυρία Τζάκρη στην αρχή και δεν έχω ακόμα απάντηση αν θα ψηφίσει ή όχι την τροπολογία για να την αποσύρω ή όχι. Δεν άκουσα κάτι από τον κύριο Τζανακόπουλο. Περιμένω μία ρητή δήλωση, έτσι; Ωραία, η τροπολογία αν δεν ψηφιστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ αποσύρεται. Το ξεκαθαρίζω».

Η αποστροφή του υπουργού Ανάπτυξης είχε τελικά ως αποτέλεσμα να εγκρίνει το περιεχόμενο της τροπολογίας διά της ψήφου της η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον κ. Γεωργιάδη να σχολιάζει σήμερα το πρωί στο Twitter, εμφανώς απορημένος πως:
«Είμαι 13 χρόνια βουλευτής αυτό το σημερινό δεν το έχω ξαναζήσει. Αφού μας κατακεραύνωσε η @tzakri για την τροπολογία μας για την ασυλία των μελών του ΔΣ της ΕΒΖ, όταν της είπα ότι αν δεν την ψηφίσουν θα την αποσύρω….την ψήφισαν…αξίζει να το δείτε όλο για να καταλάβετε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανασκευάζει ρίχνοντας ευθύνες για το αλαλούμ στον Γεωργιάδη

Το αλαλούμ στην κοινοβουλευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να ανασκευάσουν το απόγευμα σήμερα πηγές της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, σχολιάζοντας δηκτικά πως «ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ξεπέρασε σήμερα ακόμα και τον εαυτό του. Ακολουθώντας τη προσφιλή τακτική της διαστρέβλωσης, παραποίησε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ισχυριζόμενος ότι υπερψήφισε τροπολογία για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ενώ η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω της εισηγήτριας Θεοδώρας Τζάκρη καταψήφισε την κυβερνητική τροπολογία». Οι ίδιες πηγές, μάλιστα συνέστησαν στον υπουργό ανάπτυξης «να μην χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής για κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση, όταν η θεσμική στάση της αντιπολίτευσης δεν συμπίπτει με τις υπουργικές του επιθυμίες».

πηγη