Επικαιρότητα

Περ. Δυτικής Ελλάδας: Στο ΕΣΠΑ τα νοσοκομεία Πάτρας – Αγρινίου

 

Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «’γιος Ανδρέας» και το Νέο Νοσοκομείο Αγρινίου, με χρηματοδότηση 20,7 και 45 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.

Η ένταξη του «Αγίου Ανδρέα», με δεδομένη την ολοκλήρωση των εργασιών στατικής ενίσχυσης του κτιρίου, περιλαμβάνει την εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρολογικών – μηχανολογικών εργασιών, καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση του ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ΔΕΠΑΝΟΜ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο θα υλοποιηθεί με βάση το νέο ενεργειακό κανονισμό και θα περιλαμβάνει ειδικές μονώσεις, ηλιακούς συλλέκτες και γεωθερμικές αντλίες κ.α.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία δημοπράτησης, η διενέργεια διαγωνισμού και η ανάδειξη αναδόχου, η εγκατάσταση του οποίου αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012 ενώ η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται σε 24 μήνες.

Παράλληλα, η ένταξη του νοσοκομείου Αγρινίου στο πρόγραμμα αφορά κτιριακές, ηλεκτρολογικές και μηχανολογικές εργασίες, καθώς και προμήθεια και εγκατάσταση του αναγκαίου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο νοσοκομείο Αγρινίου, δυναμικότητας 335 κλινών, θα παραδοθεί σε χρήση μέσα στο 2012.

«Πρόκειται για έργα “σημαίες” για την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας, τόνισε ο κ. Κατσιφάρας, χαρακτηρίζοντάς τα «καθοριστικά για την αναβάθμιση του υγειονομικού χάρτη και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close