Την Δευτέρα 1/10/2018 συνεδρίασε εκτάκτως, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Κορινθίων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κορίνθου (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.), προκειμένου να θέσει επί τάπητος το ζήτημα των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Κορινθία το περασμένο Σαββατοκύριακο, και ιδίως την Κυριακή. Εκεί έδωσε το παρών και ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Κόρινθος 2014 – 2019 και Δημοτικός Σύμβουλος, Τιμολέων Πιέτρης.

Μάλιστα, ο κ. Πιέτρης έλαβε τον λόγο και διατύπωσε τρεις προτάσεις που στοχεύουν στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του Δήμου Κορινθίων και ιδιαίτερα της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. κατά την αντιμετώπιση τέτοιων καιρικών φαινομένων. Πρώτον, πρότεινε την δημιουργία ειδικής ομάδας άμεσης παρέμβασης στο πλαίσιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., η οποία θα δραστηριοποιείται όταν εμφανίζονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα αντιδρώντας με ταχύτητα και συντονίζοντας τις ενέργειές της με τις δράσεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και όλων των άλλων φορέων που επιχειρούν.

Δεύτερον, συνέστησε την έκτακτη εικοσιτετράωρη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. καθ’ όλη την διάρκεια των ακραίων φαινομένων με κατάλληλη προσωρινή στελέχωση αυτού, έτσι ώστε κάθε πολίτης και κυρίως κάθε δημότης να έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει με την υπηρεσία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και να καλέσει την ομάδα άμεσης παρέμβασης όποτε προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Τέλος, ο κ. Πιέτρης ανέφερε πως με το πέρας των έντονων καιρικών φαινομένων θα πρέπει ειδικό κλιμάκιο της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. να καταγράφει άμεσα τις ζημιές και τις καταστροφές που υπάρχουν σε όλη την έκταση του Δήμου Κορινθίων και αφορούν το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης αυτού, με σκοπό να τις αποκαθιστά το ταχύτερο δυνατόν. Άλλωστε, συμπερασματικά τόνισε πως η εύρυθμη λειτουργία και η συνεχής ανάπτυξη αυτής της Δημοτικής Επιχείρησης είναι ανάγκη να αποτελούν προτεραιότητες του Δήμου Κορινθίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here