Παρέμβαση αναγνώστη για τις “παρεμβάσεις ” στο δημοτικό φωτισμό

0
dav

Αγαπητό eKorinthos,

Καλή Σαρακοστή εύχομαι καταρχήν. Ευχαριστώ που δημοσιεύετε τις επιστολές μου. Πραγματικά ελπίζω να δείξουν οι αρμόδιοι ενδιαφέρον. Είδα ότι κάνατε πρόσφατα αναφορές σε αυθαίρετες ενέργειες πολιτών να κόβουν δένδρα του Δήμου. Ένα πρόβλημα που μπορεί να παρατηρηθεί σε ολόκληρη την πόλη βέβαια, που εντείνει το ήδη μεγάλο θέμα της έλλειψης πρασίνου. Δυστυχώς όμως σε αυθαίρετες ενέργειες προχωράνε και στο θέμα του φωτισμού.

Ο κάθε πολίτης μπορεί να αντιληφθεί ότι φωτιστικά του Δήμου στους πεζόδρομους έχουν είτε τεθεί εκτός λειτουργίας είτε βαφτεί να γυάλινα καλύμματα είτε έχουν πλήρως κρυφτεί από κατασκευές προκειμένω να μην ενοχλούν τους θαμώνες καταστημάτων εστίασης. Με αποτέλεσμα φυσικά όταν αυτά τα καταστήματα δεν λειτουργούν τα σημεία αυτά να βυθίζονται στο σκοτάδι. Επιπλέον αποτελεί αδίκημα η παρέμβαση σε περιουσία του Δήμου.

Το θέμα το έχω αναφέρει στον Δήμο χωρίς ανταπόκριση. Ευθύνη έχουν βέβαια και τα καταστήματα, η επιστολή μου όμως ελπίζω να κινητοποιήσει τον Δήμο, ο οποίος έχει ευθύνη να προστατεύει την περιουσία του, η οποία ανήκει εν τέλει στους Δημότες.

Υ.Γ. Δεν θέλω να θίξω τα καταστήματα που φαίνονται στις φώτο.

Με εκτίμηση,
Δ.Β.

Απάντηση