Παρέμβαση αναγνώστη για τις Παραλίες Κορίνθου

0

Αγαπητό eKorinthos,

Ευχαριστώ αρχικά που δημοσιεύεται τις επιστολές μου! Πιστεύω ότι εκφράζουν ειλικρινά τις απόψεις απλών πολιτών και στόχο έχουν να επισημάνουν τα κακώς κείμενα και να συμβάλουν στην διόρθωση τους, ανεξάρτητα πολιτικών παραγόντων.

Με αφορμή μια δημοσίευση του Δήμου Κορινθίων στα social media για τους καθαρισμούς στην παραλία Καλάμια, θέλω να τονίσω και τα λοιπά προβλήματα τα οποία δεν πρέπει να αγνοηθούν. Χαλασμένες ντουζιέρες, απουσία wc, απουσία χώρων για αλλαγή ρούχων, απουσία υποδομής για ΑΜΕΑ, απουσία ναυαγοσωστών (ίσως το πλέον σημαντικό για λόγους ασφάλειας),, απουσία λεωφορειακής αστικής γραμμής που να συνδέει τις συνοικίες της πόλης με την παραλία, περιορισμένοι οργανωμένοι χώροι στάθμευσης, αδράνεια στο πολιστικό επίπεδο (μη πραγματοποίηση δρώμενων και εκδηλώσεων), ανεξέλεγκτη στάθμευση και διέλευση από το πεζοδρομημένο τμήμα. Τα προβλήματα είναι αρκετά.

Προφανώς δεν δημιουργήθηκαν το φετινό καλοκαίρι και προφανώς δεν επιλύονται άμεσα. Κάποια πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα όπως οι αστικές υποδομές (καλαθάκια απορριμάτων, φωτισμός, παγκάκια, ντουζιέρες) οι οποίες μπορούν να επισκευαστούν από τον Δήμο, καθώς και ο ναυαγοσώστης (είναι ευθύνη του Δήμου η πρόσληψη του). Η λεωφορειακή γραμμή πρέπει να αποτελέσει μέρος ενός γενικότερου ανασχεδιασμού των αστικών συγκοινωνιών. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις προφανώς θα πρέπει να σχεδιαστούν για το μέλλον. Ο χώρος στάθμευσης και η ράμπα ΑΜΕΑ μπορούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι να έχουν ετοιμαστεί. Έτσι η Κόρινθος θα μπορέσει και να κρατήσει τους δημότες της στην παραλία της αλλά και να φέρει και επισκέπτες, ακόμα και τουρίστες από άλλες περιοχές. Ελπίζω η δράση καθαρισμού πρόσφατα να είναι απλά η αρχή.

Με εκτίμηση,
Δ.Β.

Leave a Reply