Ο Νίκος Παππάς μίλησε για το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σάμπυ Μιωνής και παραδέχθηκε ότι εκείνος ήταν που συνομιλούσε με τον επιχειρηματία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και επανέλαβε ότι όταν αναφερόταν σε λεφτά δεν εννοούσε τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά τον ίδιο τον επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε.

Παράλληλα ο Νίκος Παππάς είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν γνώριζε για τη συνάντηση αυτή και δεν είχε λόγο να την γνωρίζει.

«Είναι η δική μου φωνή στο ηχητικό», ξεκαθάρισε ο κ. Παππάς ο οποίος όπως δήλωσε, «όταν μιλούσα για λεφτά αναφερόμουν σε εκείνα του Μιωνή και στις δικές του επιχειρήσεις με τον κ. Παπασταύρου».

«Κομμάτι αυτής της δραστηριότητας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πολύ πρόσφατα, αναφέρομαι στα 2,6 εκατ. ευρώ που είχε παρέμβει ο κ. Σαμαράς το 2013», είπε επιτιθέμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

Αναφορικά με στις «κατασκευασμένες συνομιλίες», όπως τις χαρακτήρισε τόνισε: «είναι προφανές ότι η συνομιλία έχει προηγούμενο κομμάτι και επόμενο, έχει ακόμα αποσιωπητικά και από εκεί ξεκινά ένα γαϊτανάκι.

Ο κ. Μιωνής ηχογραφούσε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα από μένα. Αυτό που έχει αποδειχθεί είναι ότι εννοούσα τις δικές του επαγγελματικές δραστηριότητες. Απασχολούσε καιρό τις Αρχές, είχε εκκρεμότητες με την ελληνική δικαιοσύνη».

«Γιατί δεν ζητούν την δικαστική συνδρομή από τον Παναμά, για να δούμε ποιο είναι αυτό το έμβασμα;», αναρωτήθηκε.

Σημείωσε, δε πως εξήγησε στον κ. Μιωνή πως: «αν η δική σου επιχειρηματική ατζέντα είναι ενάντια στα συμφέροντα της χώρας, θα μας βρεις απέναντι. Ο ίδιος είχε εκκρεμότητες με τις φορολογικές Αρχές, έχει πέσει σε αντιφάσεις…»

«Για την ατζέντα μιλώ για τον οποιονδήποτε», σημειώνει, ερωτηθείς γιατί δεν απευθύνεται στον κ. Μιωνή σε β’ ενικό πρόσωπο.

Ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι όταν μιλούσε για «μαγαζάκι» αναφερόταν στον Σάμπυ Μιωνή, τις δικές του επιχειρήσεις και τα χρήματα που έβγαζε. «Το μαγαζί του κ. Μιωνή, είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίστηκε τη μεγάλη πλειοψηφία των χρημάτων της λίστας Λανγκάρτ»

Ερωτηθείς για το αν είχε λάβει κάποια εντολή, γι’ αυτή τη συνάντηση με τον κ. Μιωνή, τόνισε πως: «ο μόνος λόγος ήταν η παραίνεση του κράτους του Ισραήλ. Σε καμία των περιπτώσεων δεν ασχοληθήκαμε, όπως ασχολήθηκε η ΝΔ το 2013.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς ρωτήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα και αν γνώριζε για τη συνάντηση και απάντησε: «Ο πρωθυπουργός δεν ήξερε την εν λόγω συνάντηση».

Ο κ. Παππάς, ανέφερε μάλιστα ότι η συνάντηση ήταν πρωτοβουλία του κ. Μιωνή γιατί ήθελε να στήσει την ηχογράφηση.

Πηγή