Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό – Στους 106 οι νεκροί, φόβοι για 90.000 κρούσματα

0

Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στο Πεκίνο για τον περιορισμό της επιδημίας

Σε συναγερμό παραμένει η παγκόσμια κοινότητα για την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, καθώς παρά τα συνεχή και ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα που λαμβάνει η Κίνα, ο ιός όχι μόνο δεν περιορίζεται αλλά εξακολουθεί να εξαπλώνεται.

Ήδη στο Πεκίνο καταγράφηκε ο πρώτος νεκρός, μετά τη Γαλλία καταγράφηκε και στη Γερμανία το πρώτο κρούσμα του κοροναϊού (επρόκειτο για πολίτη που είχε ταξιδέψει στην Κίνα) ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος χαρακτήρισε την επιδημία «σοβαρό κίνδυνο» παγκοσμίως, προχώρησε σήμερα Τρίτη 28/1 σε έκτακτη σύνοδο στο Πεκίνο με τον επικεφαλής του ΠΟΥ να δηλώνει ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του Πεκίνου να θέσει υπό έλεγχο την επιδημία.
Την ίδια στιγμή όμως, ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων από την επιδημία αυξάνεται ραγδαία.

Βάσει του τελευταίου απολογισμού, οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται σε 106 ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 4.500 σε όλη την κινέζικη επικράτεια.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες Δευτέρα 27/1, οι νεκροί ήταν 81 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 2.835.

Ωστόσο πηγές σε νοσοκομεία της Κίνας αναφέρουν ότι τα πραγματικά κρούσματα έχουν φθάσει τα 90.000 στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση κρύβει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος.

Την ίδια ώρα, το Χονγκ Κονγκ προειδοποιεί ότι πρέπει να ληφθούν «δρακόντεια» μέτρα και υπολογίζει τα κρούσματα σε 40.000.
Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα για την διάδοση του κινεζικού ιού, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στον οποίο δεν λαμβάνονται υπ ‘ όψιν παρά μόνο οι επισήμως εντοπισμένες περιπτώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι η επιδημία θα διαρκέσει μήνες και θα προσβάλλει εκατομμύρια ανθρώπους.

Επιπρόσθετα το οικονομικό γραφείο τη κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει, ως πρώτο βοήθημα, το ποσό των 8,7 δισ. δολαρίων προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες υγείας αλλά και τα μέτρα προστασίας για να μην εξαπλωθεί ο ιός.

πηγη

Απάντηση