Ο Σύλλογος ‘’Οι Φίλοι των Κοινωνικών Φροντιστηρίων του Δήμου Κορινθίων ‘’ εκφράζει τα συγχαρητήρια του στο Δήμο Κορινθίων για την ένταξη της Κορίνθου στο δίκτυο της UNESCO ‘’Πόλεις που Μαθαίνουν’’

0

Η ένταξη της πόλης της Κορίνθου είναι και αποτέλεσμα της στοχευμένης δράσης του συλλόγου μας για τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τη πόλη της Κορίνθου. Ήδη από την άνοιξη του 2018 , με τις επαφές μας με το Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την τότε Πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής και κυρίως με την συνεργασία μας με τη Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης και τον καθηγητή κ. Γ. Μπαγάκη πετύχαμε την πέραν των άλλων δράσεων την συνδιοργάνωση της ημερίδας για τις ‘’Άτυπες Μορφές Εκπαίδευσης στη Κορινθία’’ το Σεπτέμβριο του 2018 στην οποία συνδιοργανωτής για πρώτη φορά από την ίδρυση του τμήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Κόρινθο ήταν ο Δήμος Κορινθίων .

Ακολούθησε η ημερίδα για τις ‘’Πόλεις που Μαθαίνουν’’ τον Νοέμβριο του 2018 στην οποία ο Σύλλογος μας είχε ουσιαστική και ιδιαίτερη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και εισήγηση για το ‘’Ανοιχτό Κοινωνικό Σχολείο στη Κόρινθο’’ .

Επιπλέον την άνοιξη του 2019 εκδόθηκε το βιβλίο ‘’Πόλεις που Μαθαίνουν’’ στο οποίο υπάρχει σχετικό κείμενο για το ‘’Ανοιχτό Κοινωνικό Σχολείο στη Κόρινθο’’ .

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε στον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. Β. Ανδρικόπουλο , την Εθελόντρια Φιλόλογο κ. Λίνα Λυκίδη και τον Σύμβουλο του Γραφείου Συμβουλευτικής Υποστήριξης και Σταδιοδρομίας κ. Νικό Ξένο για την συστηματική και στοχευμένη συνεργασία τους με τον καθηγητή Γ. Μπαγάκη.

Τέλος θα πρέπει ιδιαίτερα να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τον καθηγητή κ. Γ. Μπαγάκη που ανέλαβε το δύσκολο έργο της σύνταξης του φακέλου της υποψηφιότητας της πόλης της Κορίνθου στο δίκτυο της UNESCO ‘’Πόλεις που Μαθαίνουν’’ καθώς και τους συνεργάτες του που πραγματικά τον βοήθησαν.

Κύριε καθηγητά… φίλε Γιώργο συνεχίζουμε σαν ‘’Πόλη που Μαθαίνει’’

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Leave a Reply