Ο ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ “ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ”, ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

0

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020, στην Κόρινθο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Καλογεροπούλειου Ιδρύματος, το βιβλιοπωλείο ΚΙΒΩΤΟΣ, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΕΙΟ Ίδρυμα, συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου, “ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ”, του διακεκριμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Νίκου Βατόπουλου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο δημοσιογράφος Κίμωνας Τρουπής.

Ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γεώργιος Σαμώνης παρουσίασε διεξοδικά το ταξίδι της Κορίνθου μέσα στον χρόνο, η αρχιτέκτονας Δέσποινα Δεληγιάννη παρουσίασε στοιχεία της αρχιτεκτονικής των κτιρίων της Κορίνθου μετά το σεισμό του 1928 και η Τίφανυ Δανιήλ διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.

Ο Νίκος Βατόπουλος μίλησε για το βιβλίο του, που, όπως είπε ο ίδιος, γεννήθηκε από προσωπική ανάγκη και επιθυμία να περιεργαστεί το αστικό απόθεμα, που ένιωθε ότι ήταν παραμελημένο, αγνοημένο, υποτιμημένο και σε απόσυρση.

Μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του, για 24 πόλεις αποτυπώνει τον αστικό χώρο στην Ελλάδα με μια άλλη ματιά, μιλώντας για την αστική αναγέννηση της Ελλάδας.

Η Κόρινθος είναι μία από τις 24 πόλεις για τις οποίες συγγραφέας μιλά στο βιβλίο του, αποτυπώνοντας κτίρια, δρόμους και γωνιές, που έχουν πολλά να πουν για το παρελθόν και το παρόν του τόπου και των ανθρώπων του και που μπορούν με την κατάλληλη αξιοποίηση να ζωντανέψουν την πόλη και να την κάνουν πιο ελκυστική και ενδιαφέρουσα για όλους.

Leave a Reply