Επικαιρότητα

Ο Κώστας Γιώτης πρέπει να εξηγήσει αν και που υπάρχει διαφθορά …

Διαβάστε απόσπασμα από συνέντευξη του Κώστα Γιώτη στη “Φωνή της Κορινθίας” :

Δημοσιογράφος : Πως πιστεύετε ότι θα μπορέσει ένας δήμαρχος να καλύψει την μείωση της χρηματοδότησης λαι πόσα περιθώρια θα έχει για να προχωρήσει σε λύσεις ?

Απάντηση Κώστα Γιώτη : Η ορθότερη και πιο αποτελεσματική κατανομή των πόρων, ο περιορισμός της σπατάλης και της διαφθοράς θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των κρίσιμων και ιδιαίτερα δυσχερών περιστάσεων. Παράλληλα η αναζήτηση συνεργασιών με ιδιωτικούς φορείς, η ευρηματικότητα της δημοτικής αρχής και η υπεράντληση κοινοτικών πόρων μπορούν να φέρουν την εξισορρόπηση. Πάντως καμία νέα επιβάρυνση δεν θα προκύψει για τους ήδη βαρύτατα φορολογούμενους συμπολίτες μας.

Θεωρώ ότι η απάντηση του Κώστα Γιώτη προκαλεί μερικά εύλογα ερώτηματα :

1. Τι είδους σπατάλες εντόπισε ο κ. Γιώτης την τετραετία που είναι δημοτικός σύμβουλος και ποιες περιπτώσεις ανέδειξε ?

2. Ποια είναι τα φαινόμενα διαφθοράς που πρέπει να περιοριστούν ? Που και πότε απεδείχθη διαφθορά στον διευρυμένο δήμο Κορινθίων ? Πότε υπήρξε περιστατικό διαφθοράς που καταγγέλθηκε ?

3. Σε ποιους τομείς θα αναζητήσει συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς ο κ. Γιώτης ? Τι είδους έργα ενδιαφέρουν τους ιδιώτες που θα θελήσουν να βάλουν το χέρι στη τσέπη ώστε να κερδίσουν ?

4. Με ποιο τρόπο θα γίνει η υπεράντληση των κοινοτικών πόρων όταν είναι γνωστό ότι οι κοινοτικές χρηματοδοτήσεις προυποθέτουν εκταμίευση εθνικών πόρων (πχ χρηματοδοτικό πρωτόκολλο για τα λιμάνια, ΕΣΠΑ κλπ), το ΕΣΠΑ λειτουργεί με προσωρινά κριτήρια πιστοποίησης, η ΔΗΜΟΣ ΑΕ και η ΝΟΜΟΣ ΑΕ έμειναν στα χαρτιά από την κυβέρνηση της ΝΔ ?

5. Μπορεί ο Κώστας Γιώτης να δώσει δύο παραδείγματα στα οποία να φαίνεται πως εννοεί την ευρηματικότητα του δήμου ?

6. Με ποια αναπτυξιακά έργα θα παράγει περιουσία και πόρους ο νέος δήμος ?

7. Μπορεί να δεσμευτεί ο Κώστας Γιώτης ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των δημοτών όταν είναι ακόμα σε εκκρεμότητα των θέμα των προστίμων για τις χωματερές, ανοιχτό το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων, ανοιχτό το πράσινο τέλος που πιθανόν προκύψει από την διαχείριση απορριμμάτων κλπ ?

Είναι θετικό ότι άρχισαν να γραφονται κάποιες απόψεις αλλά η συζήτηση πρέπει να πάει σε βάθος. Κάτι τέτοιο δεν βλέπω να γίνεται ούτε στην ιστοσελίδα του Κώστα Γιώτη. Οι συνεργάτες του πρέπει να θέσουν τα παραπάνω ερωτήματα στην ιστοσελίδα του συνδυασμού ώστε να γίνει δημόσια συζήτηση για το καλό της πόλης. Θεωρώ ότι ο Κώστας πρέπει να είναι ανοιχτός να μιλήσει για όλα. Οι Πνευματικός και Κασίμης τι έχουν να πουν ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close