Ο Βαρουφάκης τα βάζει με Ρέγκλινγκ – «Θέλει να βάλει σε μνημόνιο τη μισή Ευρώπη

0

Ο επικεφαλής του ΕSM έκανε λόγο για νέα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις χώρες της ΕΕ – «Μόνο ένα βέτο στο βέτο του Βερολίνου θα βοηθήσει», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης

Ιδιαίτερα οξύς απέναντι στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, ήταν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Απριλίου, όπου θα συζητήσει την οικονομική πορεία της ΕΕ και την ενίσχυση των κρατών – μελών για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας.

«Όλοι οι συνωμότες εναντίον του λαού μας, και των λαών της Ευρώπης, σε κατάσταση πανικού σήμερα», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, απαντώντας στην συνέντευξη του Ρέγκλινγκ στην ιταλική Corriere Della Sera, στην οποία έκανε λόγο για «νέα εργαλεία» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις χώρες της ΕΕ.

Ο επικεφαλής του ΕSM ανέφερε ότι η Eυρώπη θα χρειασθεί για τη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης μετά την πανδημία του κορωνοϊού, τουλάχιστον μισό τρισεκατομμύριο ευρώ επιπλέον από τους θεσμούς της ΕΕ, πέραν της πρόσφατης συμφωνίας για πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους άνω των 500 δισ. ευρώ.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε σχετικά ότι ο Ρέγκλινγκ σε συνέντευξη δηλώνει ρητά ότι ουσιαστικά θέλει να βάλει σε μνημόνιο τη μισή Ευρώπη.


Παράλληλα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 απαντώντας σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ συζητά το ενδεχόμενο να ιδρυθεί μια «κακή τράπεζα» και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο να απορροφήσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που συσσωρεύτηκαν από την προηγούμενη κρίση, σχολίασε:

«Η ΕΚΤ μιλά τώρα για Κακή Τράπεζα. Η Ρώμη για ευρωομόλογα. Η Μαδρίτη για ομόλογα απεριόριστης διάρκειας. Όταν τα πρότεινα όλα αυτά το ’15 με κορόιδευαν – ιδίως η τρόικα εσ. Πρόκειται για πρόοδο; Όχι. Το Βερολίνο θα πει NEIN πάλι. Μόνο ένα ΒΕΤΟ στο βέτο του Βερολίνου θα βοηθήσει!»

Νωρίτερα, ο κ. Βαρουφάκης με ανάρτησή του κατήγγειλε ότι ο server που σηκώνει τα Euroleaks καθώς και τις ιστοσελίδες DiEM25, MeRA25 (την προσωπική μου) έπεσαν θύματα επίθεσης.

πηγη

Leave a Reply