Στις επόμενες γραμμές θα μιλήσουμε για κάποια έπιπλα που όλοι, λίγο-πολύ, έχουμε ή θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας. Δεν θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα με τα πλέον συνηθισμένα όπως είναι οι ντουλάπες, τα κρεβάτια και τα ντουλάπια κουζίνας.

Εδώ θα μιλήσουμε για κάποια μικρότερου μεγέθους είδη. Πρόκειται για κομμάτια που πολλές φορές περνούν απαρατήρητα ακόμη και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους. Στην πραγματικότητα ωστόσο έχουμε να κάνουμε με πολύ χρήσιμες «γωνιές» που θα μας «λύσουν τα χέρια» σε καθημερινή βάση. Ας μη χάνουμε άλλο χρόνο όμως και ας περάσουμε να δούμε αυτή τη λίστα με τους μικρούς θησαυρούς.

Πρώτο έπιπλο στη λίστα μας είναι οι παπουτσοθήκες. Πολλές διαφορετικές αντιπροσωπείες εμπορεύονται παπουτσοθήκες οι οποίες κατασκευάζονται σε μια σειρά από εργοστάσια παγκοσμίως.

Φυσικά, οι κατά τόπους μαραγκοί και ξυλουργοί ως έμπειροι τεχνίτες φτιάχνουν κατόπιν παραγγελίας στα εργαστήριά τους τις δικές τους χειροποίητες κατασκευές όπως είναι οι θήκες για τα παπούτσια. Οι τιμές των πιο απλών εξ’ αυτών ξεκινούν από μόλις 4 ή 5€ αλλά μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 1.000€.

Κάποιες είναι έτοιμες για χρήση με το που τις αγοράσουμε ενώ κάποιες άλλες είναι απαιτούν από εμάς ένα κόπο προκειμένου να συναρμολογηθούν.

 Σε κάθε περίπτωση, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι το ξύλο, το πλαστικό, κάποιο μέταλλο ή κάποιο ύφασμα. Όσον αφορά στα χρώματα δεν θα δυσκολευτείτε να εντοπίσετε αυτό που σας ταιριάζει αφού υπάρχουν όλες οι πιθανές και απίθανες αποχρώσεις.

Ορισμένες παπουτσοθήκες είναι τόσο εντυπωσιακές που θυμίζουν vintage έπιπλα που συναντούσαμε μόνο σε περασμένους αιώνες και πραγματικά θα δώσουν μια άλλη αίσθηση το σπίτι σας.