Του Γιώργου Τέσση

Ο Κορονοϊός ήρθε σαν σίφουνας στη ζωή μας και ανέτρεψε συνήθειες ετών. Δημιούργησε νέες συνήθειες, νέες απαγορεύσεις και φυσικά νέες φυλές, τις λεγόμενες πέντε φυλές του Κορονοϊού. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά της καθεμιάς.
Οι Προσεκτικοί. Είναι μία φυλή που σήμερα νοιώθει απολύτως δικαιωμένη για τα αντισηπτικά μαντηλάκια που κουβαλούσε χρόνια τώρα μαζί της. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτής της φυλής δεν είναι και ιδιαίτερα αγαπητοί και ούτε θα μπορούσε να τους χαρακτηρίσει κανείς «ψυχή της παρέας» αλλά την εποχή του covid 19 είναι η φυλή που είδε τις μετοχές της να εκτοξεύονται.
Οι προσέχουμε για να έχουμε. Είναι γνωστή και ως σιωπηλή πλειοψηφία. Είναι ο μέσος Έλληνας πολίτης που κοιτάζει την δουλίτσα του, αξιολογεί τα δεδομένα και προσέχει την υγεία του, χωρίς να κάνει θόρυβο. Είναι οι πλέον συκοφαντημένη ομάδα της Νεοελληνικής κοινωνίας και συνήθως οι λοιπές φυλές τους αποκαλούν μικροαστούς , προσκυνημένους ή και ειρωνικά νοικοκυραίους.
Οι τζάμπα μάγκες. Θορυβώδης φυλή με έντονη παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ποστάρουν στο facebook ότι είναι άνετοι με τον Κορονοϊό και ειρωνεύονται τις δυο παραπάνω φυλές. Όταν όμως πηγαίνουν σπίτι, πλένουν τα χεράκια πολύ σχολαστικά που έλεγε ο φίλτατος Παπαδόπουλος ενώ στα παιδάκια τους φοράνε διπλή μασκούλα.
Οι Ψεκασμένοι. Η πιο θορυβώδης φυλή του Κορονοϊού αφού όπως λέει και η λαϊκή σοφία «ο άδειος τενεκές κάνει θόρυβο» Νοιώθουν μια εσωτερική ανάγκη να αποδεικνύουν κάθε στιγμή ότι το κεφάλι τους είναι ακατοίκητο και ενώ έχουν συνήθως αποφοιτήσει με “σχεδόν καλά” από την έκτη δημοτικού, έχουν ξεσκεπάσει την παγκόσμια συνομωσία που δεν την πήρε χαμπάρι η SHELL, MOBIL, AMERICAN AIRLINES, LUFTHANSA και τόσοι άλλοι κολοσσοί που γράφουν ζημίες δισεκατομμυρίων αλλά την εντόπισε ο Θανάσης από το Κατωχώρι Αργολιδοκορινθίας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι (;) που λίγα χρόνια πριν μιλούσαν για Μπροδότες, για κρεμάλες κτλ.
Οι σιχαμένοι. Οι χειρότεροι όλων! Η ντροπή της κοινωνίας! Γνωρίζουν πολύ καλά τους κινδύνους από τον ιό, ξέρουν τον όλεθρο που θα προκαλέσει , αλλά τον επιδιώκουν με τρόπο ύπουλο και σιχαμερό. Συνήθως είναι έμμισθα τρολ πολιτικών κομμάτων που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και πάντα παρασιτούν μέσω των κομμάτων τα οποία μπορεί να τα αλλάζουν με ευκολία αλλά τα υποστηρίζουν πάντα με φανατισμό.
Αρχικά είχαν εξοργιστεί με την αναστολή των καρναβαλιών, όταν τα κρούσματα άρχισαν να αυξάνονται ξεκίνησαν το σύνθημα «μετά θα λογαριαστούμε». Όταν όλα κύλησαν σχετικά ομαλά βιάζονταν να χαλαρώσουν τα μέτρα γιατί καταστρεφόταν η οικονομία. Μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα ήθελαν να σκληρύνουν και τώρα που άρχισαν να αυξάνονται και πάλι απειλούν ότι θα μας φάνε τα λαρύγγια. Χρησιμοποιούν και υποδαυλίζουν την βλακεία των ψεκασμένων, όπως ακριβώς έκαναν και πριν λίγα χρόνια, την εποχή που παρίσταναν τους αγαναΧτισμένους και έσχιζαν τα μνημόνια στις πλατείες.