Επικαιρότητα

Οι λύσεις έρχονται από την κοινωνία.

Εχω πολλές φορές γράψει ότι η καθαρή πόλη είναι κάτι παραπάνω από σύντομες δηλώσεις και γενικές ιδέες. Η καθαρή πόλη απαιτεί ενεργοποίηση της κοινωνίας, κάτι για το οποίο δεν έχω ακούσει πολλά. Καθαρή πόλη σημαίνει εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας. Καθαρή πόλη σημαίνει σχέδιο συνεργασίας με την κοινωνία. Θα χρησιμοποιήσω τις παρακάτω φωτογραφίες για να αναδείξω το πρόβλημα. Υπάρχουν δύο τρόποι να διαβάσετε αυτές τις φωτογραφίες. Μπορείτε να καταγγείλετε το δήμαρχο ότι η πόλη βρωμάει. Ο άλλος τρόπος είναι να βοηθήσετε τη σκέψη των παρατάξεων και να τους παρακινήσετε να σχεδιάσουν, να μιλήσουν, να προτείνουν : . Ποια δημοτική παράταξη θα πάει στις γειτονιές και θα δεσμευτεί ότι θα εφαρμόσει τον κανονισμό καθαριότητας ? Μπορεί κανείς να κάνει μικροέργα στο σπίτι του, να καθαρίζει τον κήπο και να αφήνει ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια δίπλα στους κάδους ? Ποια παράταξη είναι έτοιμη να εφαρμόσει πρόστιμα όπως προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας ? . . Μπορεί ο σιδεράς να αφήνει νύχτα τις μαύρες σακούλες και ο πολίτης τα στρώματα δίχως να ειδοποιεί την υπηρεσία καθαριότητας ? .

Μπορεί κανείς να σκάβει το κήπο του και να αφήνει τα σκουπίδια στη διασταύρωση ? Από την άλλη πλευρά, με ποιο τρόπο μπορεί μία παράταξη ή ένας υποψήφιος δήμαρχος να εξηγήσει πως θα διασφαλίσει ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας θα αντιδρούν αυτόματα όταν εντοπίζουν τέτοια σκουπίδια ?

Ποια παράταξη έχει προτείνει σχέδιο διαχείρισης των κλαδιών, των ειδών υγιεινής και άλλων βαρέων απορριμμάτων που αφήνονται ανεξέλεγκτα δίπλα σε Λύκειο της πόλης ?

Ποια παράταξη θα δηλώσει ότι οι ιδιοκτήτες που δεν καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και δημιουργούν πρόβλημα στα διερχόμενα αυτοκίνητα και κίνδυνο φωτιάς από τα ξεραμένα χόρτα, θα ειδοποιούνται και θα πληρώνουν το πρόστιμο που προβλέπει ο κανονισμός καθαριότητας ?

Πως θα μαζεύονται και που θα πηγαίνουν τα μπάζα που άφησε εργολάβος της περιοχής έξω από το σχολείο, εφόσον νικήσετε στις επόμενες εκλογές ?

Λάμπρος Κωστάρας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close