ΕπικαιρότηταΤοπικά

Οι ηρωες δηλωνουν παρων και στην Ευβοια

Σε ένα μέτωπο πλέον από αργά τη νύχτα περιορίστηκε η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια – Έγκαιρη και συντονισμένη αυτή τη φορά η κινητοποίηση περιόρισε σημαντικά την έκταση της πυρκαγιάς – Πολύωρες προσπάθειες από εκατοντάδες πυροσβέστες που έφτασαν στην Εύβοια από άλλες περιοχές, ακόμα κι απ’ την Ήπειρο

Επί ποδός όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση των εστιών που είναι ακόμη ενεργές στην Εύβοια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η μεγαλύτερη προσοχή επικεντρώνεται σε ένα μέτωπο στην κορυφή του βουνού Καστρί.

Πρέπει να επισημανθεί ότι καμία εστία δεν απειλεί, πια, σπίτια και το κυριότερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή.

Μετά την ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου, η αντίδραση της κρατικής μηχανής, σε επίπεδο Δήμων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, ήταν ταχύτατη.

Το απόγευμα της Κυριακής ζητήθηκε ενίσχυση της πυροσβεστικής δύναμης στην Εύβοια και κατέφτασαν μονάδες από Στερεά, Ήπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία.

Εύβοια: Μάχες σε δύο… ταμπλό
Μέχρι τις 9 το βράδυ της Κυριακής, οι αναζωπυρώσεις – η μία στο Κοντοδεσπότι και η άλλη στα ορεινά πάνω από τα Πολιτικά – στην Εύβοια είχαν ήδη περιοριστεί σημαντικά.

Όμως, μόλις έπεσε η νύχτα και τα εναέρια μέσα καθηλώθηκαν υπήρξε μια μεγάλη αναζωπύρωση κοντά στο χωριό Κοντοδεσπότι, αλλά, ευτυχώς, οι επίγειες ομάδες έδρασαν αποτελεσματικά και οι φλόγες δεν έφτασαν ξανά στα σπίτια.

Να σημειωθεί ότι ο οικισμός Κοντοδεσπότι είχε εκκενωθεί προληπτικά και επιυτυχώς από τις 15:45 της Κυριακής.

Αν και μετά τις 20:00 οι άνεμοι είχαν πέσει σημαντικά στην περιοχή υπήρχαν ακόμη εστίες. Το έδαφος όπου έκαιγε το μέτωπο ήταν σε χαράδρα σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο και έτσι φαίνεται ότι η πυρκαγιά ξέφυγε και εκεί παραμένει πάντα υπό την επιτήρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close