Το νερό είναι αποδεδειγμένα η πιο υγιεινή συνήθεια, η οποία έχει μόνο οφέλη για την υγεία μας. Ανάλογα σε ποια ηλικία βρισκόμαστε ή σε ποια φάση της ζωής μας, πάντα μας προσφέρει και πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα , τα οποία είναι καλό να γνωρίζουμε και να μην αμελούμε να πίνουμε μία επαρκή ποσότητα νερού καθημερινά. Ας δούμε λοιπόν όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες και πώς σχετίζονται με εμάς ανάλογα σε ποια φάση βρισκόμαστε.

Από τη βρεφική ακόμα ηλικία, η κατανάλωση νερού αποτελεί μία απαραίτητη συνήθεια, και οι γονείς πρέπει να έχουν στο μυαλό τους να δίνουν συχνά νερό στο παιδί τους. Το σώμα ενός μικρού παιδιού αποτελείται κατά 75% από νερό, όμως έχει και αυτό την ίδια ανάγκη για πρόσληψη νερού όπως και οι ενήλικες. Κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, όλοι οι άνθρωποι έχουν την ίδια ανάγκη για πρόσληψη νερού και αναμφίβολα αυτή έχει πολλά οφέλη για την υγεία τους, για αυτό και δεν πρέπει να παραμελούν αυτή την υγιεινή συνήθεια. Για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι με την πάροδο του χρόνου το σώμα χάνει σταδιακά το νερό το οποίο περιέχει μέσα του. Έτσι η ανάγκη για επαρκή κατανάλωσή του καθίσταται ακόμα πιο αναγκαία.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σωματικό βάρος μίας γυναίκας αυξάνεται συνήθως κατά 10 με 15 κιλά. Οι γυναίκες που είναι έγκυες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αφυδάτωσης, αφού πλέον πρέπει να καλύψουν όχι μόνο τη δικής τους ανάγκη για ενυδάτωση αλλά και του εμβρύου τους. Ακόμα, κατά τη διάρκεια του θηλασμού, οι γυναίκες χάνουν μεγάλο μέρος από τα υγρά του σώματός τους, οπότε πρέπει να τα αναπληρώσουν καταναλώνοντας ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

Η άθληση η οποία είναι παρούσα κατά τη διάρκεια της ζωής μας απαιτεί επίσης την κατανάλωση νερού, αφού αυτό μας προσφέρει μεγαλύτερη ενέργεια κατά τη διάρκειά της και αυξάνει τις συνολικές θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε ενώ αθλούμαστε. Επιπλέον, όντας σωστά ενυδατωμένοι βελτιώνουμε το χρόνο αντίδρασής μας καθώς και τη συγκέντρωσή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ακόμα ότι το νερό συμβάλλει στη διατήρηση του όγκου του αίματος στον οργανισμό μας, κρατώντας έτσι την ενέργεια μέσα στο σώμα μας.

Ακόμα μία φάση της ζωής μας κατά την οποία το νερό αποδεικνύεται πολύτιμο είναι κατά τη διάρκεια της εργασίας μας. Το νερό έχει την ιδιότητα να ενισχύει την αυτοσυγκέντρωσή μας, χαρίζοντάς μας έτσι νοητική και σωματική ευεξία. Ταυτόχρονα, μας βοηθά να παραμείνουμε σε εγρήγορση, καθώς εάν είμαστε αφυδατωμένοι κατά πάσα πιθανότητα δεν αποδίδουμε το ίδιο. Η απόδοσή μας πρόκειται επίσης να επηρεαστεί εάν δεν καταναλώνουμε μία επαρκή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της εργασίας μας.

Για αυτό θυμηθείτε πόσο σημαντικά είναι τα φίλτρα νερού, καθώς σας παρέχουν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού, ενώ το νερό που πίνετε είναι καθαρό και απαλλαγμένο από όλα τα βλαβερά συστατικά που μπορεί να έχει.

Ψύκτες Νερού από Psyktes

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here