Επικαιρότητα

Οι ενεργοί πολίτες στο προσκήνιο.

Ο Καλλικράτης επιφυλλάσει ειδικό ρόλο για τους ενεργούς πολίτες και ήδη δημιουργούνται ομάδες σκέψης…

Στη συνέλευση του Λουτρακίου οι πολίτες πέταξαν το μπαλάκι στους υποψηφίους, τους έβαλαν να παίξουν στο δικό τους ταμπλό και τους ανάγκασαν να εκθέσουν το πρόγραμμά τους.

Ακούσαμε τα 11 σημεία που θέτουν στο τραπέζι και οι Παύλου , Πετρίτσης έδωσαν απαντήσεις.

Δεν παίζει ρόλο αν οι απαντήσεις είναι υπέρ οι κατά των θέσεων τους.Αυτό θα κριθεί στις εκλογές.Παίζει ρόλο ότι απάντησαν στο λαό και αυτό τους τιμά.Πήραν ξεκάθαρες θέσεις και αυτό έκανε ακόμα πιο έντονη την απουσία του δημάρχου κου Γκιώνη και του άλλου υποψηφίου κου Λογοθέτη που ενώ βρέθηκε στο Πνευματικό κέντρο αποχώρησε γιατί αυτά έγιναν προς το τέλος.

Έτσι οι δύο που είχαν την υπομονή να κάτσουν μέχρι το τέλος μπήκαν σε μια διαδικασία που είναι ότι πιο δημοκρατικό έχει συμβεί στο Λουτράκι τα τελευταία χρόνια.

Απάντησαν στους πολίτες σαν ίσος προς ίσο και κέρδισαν πόντους.

Έδειξαν ότι σέβονται τις ομάδες των ενεργών πολιτών και ότι πράγματι θα εντάξουν τις θέσεις τους στα προγράμματά τους.

Κάτι παρόμοιο περιμένουμε από τους Κωστάρα-Φωτιάδη στο Δήμο Κορινθίων.Και κάτι μου λέει ότι αυτή η ομάδα θα μεγαλώσει πολύ τους επόμενους δυο μήνες και θα θέσει πολλά ερωτήματα στους υποψηφίους,

Άλλωστε είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι και οι δύο τους δε θα ενταχθούν σε κάποιον συνδιασμό γνωρίζοντας ότι το νομοσχέδιο του Καλλικράτη επιτρέπει με 25 υπογραφές να φέρνεις θέματα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.Έτσι αδέσμευτοι θα μπορούν να συμμετέχουν στην διαμόρφωση της εικόνας του δήμου.

Οι ενεργοί πολίτες δείχνουν το δρόμο…

Οι πολιτικοί θα ακολουθήσουν;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close