Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Σήμερα η ιατροδικαστική εξέταση, στον εισαγγελέα η μητέρα

0

Με θλίψη παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση με το βρέφος που βρέθηκε νεκρό στην πλαζ της Αγιάς, στην Πάτρα.

Το μωρό εντοπίστηκε από διερχόμενο ζευγάρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το βρέφος ήταν τυλιγμένο με κουβέρτα, ενώ το πρόσωπό του ήταν παραμορφωμένο. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, το βρέφος όταν βρέθηκε φορούσε φόρμες και αρχικά ο άντρας που το εντόπισε το πέρασε για κούκλα.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα διενεργηθεί η ιατροδικαστική εξέταση στην σορό του βρέφους, και το αποτέλεσμά της αναμένεται να δώσει απαντήσεις, τόσο για τα αίτια θανάτου του βρέφους, όσο και για το χρόνο που αυτός επήλθε.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης αναμένουν και οι αξιωματικοί του λιμεναρχείου της Πάτρας, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση.

H μητέρα φέρεται να ομολόγησε
Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα η 27χρονη Ελληνίδα μητέρα του άτυχου βρέφους. Η γυναίκα εντοπίστηκε σε περιοχή κοντά στη Πάτρα και, όπως μετέδωσε ο Alpha, φέρεται να ομολόγησε πως παράτησε το μόλις δυο ημερών μωρό της δίπλα στο κύμα, όπου εντοπίστηκε νεκρό από περαστικό, και να ανέφερε πως γέννησε πριν από τρεις μέρες σε δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας ενώ φέρεται να είπε πως δεν είχε εξομολογηθεί σε κανέναν την εγκυμοσύνη της.

Η ίδια φέρεται να είπε στους Αστυνομικούς πως υπέφερε από επιλόχειο κατάθλιψη, πήρε το μωρό της και έφυγε από το νοσοκομείο χωρίς να πάρει εξιτήριο. Στη συνέχεια τύλιξε το μωρό με μια κουβέρτα και το άφησε δίπλα στο κύμα όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο πλαίσιο των ερευνών για την υπόθεση, με απόφαση του διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, έχει διαταχθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διευκρινιστεί κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε μία μητέρα από δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς να έχει πάρει εξιτήριο.

πηγη

Απάντηση