Νανόπουλος σε καταστηματάρχες στα Καλάμια : Στόχος μου δεν είναι η απλή επιβίωση σας…

0
Μία ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση με καταστηματάρχες στην παραλία Καλάμια είχε ο δήμαρχος Κορινθίων με θέμα την λειτουργία τους κάτω από τα μέτρα του κορονοίου.

Η συνάντηση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και όπως μάθαμε από καταστηματάρχη ακούστηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Οι καταστηματάρχες εκδήλωσαν την ανάγκη να υπάρξουν άμεσα μέτρα από το δήμο και όσον αφορά τα δημοτικά τέλη αλλά και την καθαριότητα της παραλίας.

Ο δήμαρχος είπε πως ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες για να πάρει ξανά τη γαλάζια σημαία για όλες τις παραλίες του ο δήμος Κορινθίων αλλά και για τη διαφημιστική προβολή σε κεντρικά μέσα μαζικής ενημέρωσης της Κορίνθου ως προορισμός για τουρισμό. Στόχος είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων (απόσταση από Αθήνα, τιμές, ποιότητα υπηρεσιών,βουνό και θάλασσα) σε συνεργασία με δέσμη ενεργειών που θα ανακουφίσει τους καταστηματάρχες και θα τους βοηθήσει να λειτουργήσουν με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θα υπάρξουν πολύ περισσότερες παρεμβάσεις για να αλλάξει η εικόνα στις παραλίες.

Μάλιστα όπως είπε από 18 Μαΐου θα υπάρξει και σύμβαση με εταιρεία που θα αναλάβει τον επαγγελματικό καθαρισμό της παραλίας.

Το μόνο σημείο που έμεινε κάπως μετέωρο είναι το θέμα των επιπλέον τετραγωνικών μέτρων αφού όπως δήλωσε ο δήμαρχος θέλει και να τηρούνται οι κανόνες για την προστασία από τον κορονοϊό αλλά και να είναι η παραλία προσβάσιμη σε όλους.

Να μην υπάρχει δηλαδή κλείσιμο των πεζόδρομων από τραπεζοκαθίσματα αλλά και να υπάρχει αρκετός χώρος όπως προβλέπεται από το νόμο.

Από την άλλη όμως εξέφρασε για ακόμα μία φορά τη διάθεσή του να μειωθούν τα δημοτικά τέλη για την κατάληψη πεζοδρομίων και παραλίας αφού όπως είπε ο δήμος Κορινθίων είναι από τους πιο ακριβούς, με τιμές που διαμορφώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και το είχε αναδείξει και ο ίδιος ως αντιπολίτευση.

Αυτό θα αλλάξει άμεσα δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος.

Είπε τέλος ότι οι ενέργειες που θα κάνει ο δήμος στον τομέα της διαφήμισης των παραλιών της περιοχής θα είναι σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες, και ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις για να υπάρχει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

Πάντως ήδη από σήμερα έχουν ξεκινήσει εργασίες συντήρησης των ομπρελών, ο καθαρισμός με μηχανήματα του Δήμου σε παραλίες και η ανάπλαση του πράσινου και των κοινόχρηστων χώρων όπου είναι αυτό αναγκαίο.

Η συζήτηση έκλεισε με τον δήμαρχο να λέει πως στόχος του δεν είναι η απλή επιβίωση των καταστηματαρχών στο δήμο κορινθίων αλλά το rebranding της Κορίνθου ως τουριστικός προορισμός και όχι απλά πέρασμα.

Απάντηση