Τοπικά

Νανοπουλος: Δικαιοσύνη στις επιδοτήσεις των Σωματείων

Με τη νέα πλειοψηφία που έχει δημιουργηθεί και μειοψηφία την παράταξη του δημάρχου πέρασε ο κανονισμός για τις επιδοτήσεις των Σωματείων που θα λαμβάνει υπόψιν τα έξοδα της ομάδας και την κατηγορία ώστε να υπάρχει περισσότερη δικαιοσύνη.

Το δελτίο τύπου της Συμμαχίας Πολιτων

Βασίλης Νανόπουλος . Από την πελατειακή λογική ο δήμος κορινθίων περνά στην πολιτική δήμος για όλους .

Η προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απέχει ελάχιστα από το να χαρακτηριστεί σταθμός . Για πρώτη φορά η απερχόμενη δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να υιοθετήσει την πάγια θέση της Συμμαχίας Πολιτών για την χρηματοδότηση και ενίσχυση ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ των συλλόγων με βάση συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και κριτήρια .
Η Συμμαχία Πολιτών από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα κατά την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2015, είχε ζητήσει ο δήμος να υιοθετήσει συγκεκριμένους κανόνες για την χρηματοδότηση όλων ανεξαιρέτως των συλλόγων. Τη θέση αυτή ο επικεφαλής της συμμαχίας πολιτών Β. Νανόπουλος επαναλάμβανε σε κάθε χρηματοδότηση και προϋπολογισμό που ακολούθησε σε αυτή τη θητεία του δημοτικού συμβουλίου . Η …ενωμένη -τότε- πλειοψηφία είχε αρνηθεί. Έτσι, τα επόμενα χρόνια χρηματοδοτούσε μόνο συλλόγους που ήταν φιλικά προσκείμενοι σε αυτήν. Η αλλαγή στάσης συμβούλων που είχαν εκλεγεί με τον κ Πνευματικό επέτρεψε να υπερψηφιστεί η ενιαία πρόταση που υποβλήθηκε . Πλέον το …πάρτι των αυθαίρετων χρηματοδοτήσεων έληξε και οι σύλλογοι θα λαμβάνουν ενίσχυση με βάση συγκεκριμένα ποσοτικά (π.χ. τον αριθμό των μελών τους), ή ποιοτικά (π.χ. τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν) στοιχεία.
Η χτεσινή απόφαση αφορούσε τα ποδοσφαιρικά σωματεία, όμως θα αποτελέσει πιλότο για την σύνταξη του προϋπολογισμού. Εκεί θα περάσουμε στη νέα εποχή, όπου το πελατειακό κράτος θα παραδώσει τις τύχες του στις πολιτικές του ανοιχτού Δήμου για όλους. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιείται στα διοικητικά του όρια του δήμου, να καταθέσει τις προτάσεις του, ώστε να αξιολογηθούν και με βάση αυτές να ψηφιστεί η επιχορήγηση για το 2019 .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close