Επικαιρότητα

Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας

Συνεχίζονται και την Τετάρτη τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν και τις επόμενες ημέρες. 

Στη 1 το μεσημέρι προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.). Οι εργαζόμενοι στην (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) καταγγέλλουν την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, που οδηγεί σε κατάργηση φορέων του Δημοσίου, συρρίκνωση της κοινωνικής πρόνοιας, απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία, ενώ παράλληλα γυρίζει, όπως λένε, την πλάτη στις πραγματικές ανάγκες αλλά και στα Συνταγματικά δικαιώματα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους.

Επίσης έχει προγραμματιστεί πορεία προς τη Βουλή από εργαζόμενους σε φορείς που μπαίνουν στο καθεστώς της εφεδρείας. Μεταξύ τους περιλαμβάνονται τα μέλη της ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ και των σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ και ΗΔΙΚΑ. 

 

Στις 7 μ.μ. απευθύνουν κάλεσμα λαϊκής ανυπακοής και μαζικής άρνησης πληρωμής των φορολογικών χαρατσιών τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα. 

Το ΚΚΕ στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες, ενώ και το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί τον κόσμο να πάει στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αξίζει να επισημανθεί ότι την Τετάρτη συζητείται στη Βουλή η τροπολογία, για το φόρο στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close