Επικαιρότητα

Νέες ενστάσεις από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για το τέλος ακινήτων

 

Το ενδεχόμενο να μετατραπεί η ΔΕΗ σε προβληματική επιχείρηση με αφορμή την επιβολή του τέλους ακινήτων επισημαίνει με σημερινή της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποιούν για τον κίνδυνο να «γονατίσει» η επιχείρηση «κάτω από το «παλιρροϊκό κύμα» ανεξόφλητων λογαριασμών που θα προκαλέσει η μετατροπή της σε ένα γιγαντιαίο φορομπηχτικό μηχανισμό σε βάρος εκατομμυρίων πελατών της».

Όπως εκτιμούν, με τους φόρους στα ακίνητα θα αυξηθούν δραματικά οι επισφάλειες και θα καταστεί αδύνατη η συνέχιση της παροχής διευκολύνσεων στους πελάτες.

Η ΓΕΝΟΠ επικαλείται στοιχεία για αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών στα 822 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2011 και καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

Αναφορικά με το ζήτημα των τιμολογίων η ΓΕΝΟΠ υπενθυμίζει ότι τον τελευταίο χρόνο οι λογαριασμοί της ΔΕΗ επιβαρύνθηκαν δέκα φορές, με τη ρήτρα καυσίμου, τις αυξήσεις στο ΦΠΑ την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και Δικαιωμάτων Εκτέλεσης Τελωνειακών Εργασιών, την αύξηση του τέλους Α.Π.Ε., των χρεώσεων για τη χρήση του δικτύου διανομής, κ.α.

Σύμφωνα με το συνδικάτο έπεται και νέα σειρά αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος με αφορμή την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, την προσαρμογή των τιμολογίων λιανικής ώστε να αντανακλούν το κόστος, την αύξηση του κόστους των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και τις πρόσθετες υποχρεώσεις αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close