Μόσιαλος: Μην χαλαρώνετε για να μην γίνουμε Ιταλία

0

Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στο «Βήμα», ήταν σαφής: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χαλάρωση των μέτρων αυτή τη στιγμή. Αν γίνει κάτι τέτοιο, που δεν το θέλουμε μπορεί να γίνουμε Ιταλία. Δηλαδή κάναμε κάτι καλό, που πήραμε εγκαίρως μέτρα και να τα τινάξουμε τώρα όλα στον αέρα;»
Και συμπλήρωσε: «Δείτε πόσους θανάτους υπάρχουν στην Λομβαρδία, που είναι μια αναπτυγμένη περιοχή με εξελιγμένα νοσοκομεία, φανταστείτε τι θα γίνει στην χώρα μας εάν χαλαρώσουμε. Οι θάνατοι θα είναι πολλαπλάσιοι. Εως τώρα πήγαμε καλά αποφύγαμε τους πολλούς θανάτους, αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, ούτε στο ελάχιστο να χαλαρώσουμε»

Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν στον κορωνοϊό επιχειρεί, όπως λέει, να κάνει λόγο για την επόμενη μέρα.

Ηταν από τους πρώτους που ζήτησε να ληφθούν αυστηρά μέτρα ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ή που ζήτησε να υπάρξουν ομαδικά και γρήγορα τεστ στη φάση της πρόληψης. Τώρα όμως που είμαστε στη φάση του μετριασμού, τα μέτρα φυσικής απόστασης είναι σημειώνει, πιο αποτελεσματικά.

Θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει συντονισμένη διεθνής προσπάθεια για το εμβόλιο όταν αυτό αναπτυχθεί «Δεν είναι δυνατόν μία εταιρία που θα ανακαλύψει το εμβόλιο να παράξει μόνη της 8 δισεκατομμύρια εμβόλια. Αυτό που απαιτείται είναι ότι το εμβόλιο που θα ανακαλυφθεί να βρεθεί αμέσως στη διάθεση των πολιτών. Να γίνει, δηλαδή αμέσως αναπαραγωγή από πολλές εταιρίες αφού προηγουμένως αποζημιωθεί η εταιρία που θα το ανακαλύψει».

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE αναφέρθηκε και στο Πάσχα των Ελλήνων και στα όσα είπε το απόγευμα της Δευτέρα ο υγυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.: «Εφέτος ας μην κάνουμε Πάσχα, έτσι όπως το κάναμε παλιά. Ας σουβλίσουμε το αρνί στην αυλή του σπιτιού μας», είπε χαμογελώντας.

πηγη

Leave a Reply