Μιλήσαμε με το δεύτερο κρούσμα κορονοιού στην Κορινθία. Πώς εζησε την ασθένεια του και τα παράπονα του

2

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ και της ενημέρωσης του κοινού καταφέραμε να εντοπίσουμε και να μιλήσουμε με το δεύτερο κρούσμα κορονοιου στην Κορινθία πού πρώτοι αποκαλύψαμε στο ekorinthos.

Η συζητηση υπάρχει και σε ηχητικό.

Αρχικά τον ρωτήσαμε από πότε έχει ξεκινήσει η ασθένεια του και μας ενημέρωσε ότι αυτό έγινε από την προηγούμενη Δευτέρα πριν από 14 μέρες.

Τα συμπτώματα ήταν επί τρεις μέρες πυρετός με δέκατα και μετά την τέταρτη μέρα υψηλός πυρετός 39,5 κάτι που τον έκανε κατόπιν εντολής του θεράποντος γιατρού του να επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ.

Ηδη όμως όπως μας ενημέρωσε από τις πρώτες μέρες των προειδοποιήσεων ήταν από αυτούς που είχαν κάτσει στο σπίτι τους και δεν είχαν καθόλου κοινωνικές επαφές.

Έτσι η ιχνηλατηση πιθανών άλλων ασθενών με κορονοϊό από τον ΕΟΔΥ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ο ίδιος και η οικογένειά του είναι σε καραντίνα.

Οπως μας ενημέρωσε επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ από την προηγούμενη Δευτέρα 23 Μαρτίου και είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο κατόπιν εντολής της υπηρεσίας όπως προβλέπει το πρωτόκολλο στο Νοσοκομείο Κορίνθου αφού είχε προηγηθεί η συνέντευξη με γιατρό για τα συμπτώματα.

Για καθαρά δεοντολογικούς λόγους δεν μεταφέρουμε το πώς εξελίχθηκε η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κορίνθου όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι να επιστρέψει στο σπίτι του και να κάνει το τεστ μέσω διαπιστευμένου εργαστηρίου την Πεμπτη του οποίου τα αποτελέσματα τα πήρε χθες Σάββατο και βέβαια δείχνουν ότι είναι θετικός στο νέο κορονοϊό.

Όπως βεβαια μας ενημέρωσε μιας και πλέον είναι απύρετος και δεν παρουσιαζει πλέον κανένα σύμπτωμα αφού έχουν περάσει 15 μέρες από την πρώτη επαφή με τον ιό θα πάει να κάνει το δεύτερο τεστ για να εξακριβωθεί ότι πλέον δεν εντοπίζεται ο ιός στον οργανισμό του και έχει ιαθεί πλήρως.

Όσον αφορά την ασθένεια μας μετέφερε ότι ο ίδιος το έζησε σαν μία βαριάς μορφής γρίπης με έντονο πυρετό και ξηρό βήχα ειδικά όταν παίρνει βαθιές ανάσες. Με αυτό θέλησε να προειδοποιήσει τους συμπολίτες μας που παρουσιάζουν και αυτά τα συμπτώματα. Μια έντονης μορφής γρίπη τύπου H1N1.

Έχει έρθει σε τηλεφωνική επαφή και με γιατρούς του νοσοκομείου και με ανθρώπους σε διοικητικά πόστα και τους έχει ενημερώσει για το περιστατικό και δεν έκρυψε ότι είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε.

Για τους υπόλοιπους Κορινθίους πάντως μας διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ήταν ιδιαιτερα προσεκτικοί πριν καν κολλήσουν τον ιό, δεν είχαν κοινωνικές επαφές και από την πρώτη στιγμή κατόπιν εντολών του θεράποντος ιδιώτη γιατρού του σε καραντίνα.

Απάντηση