Επικαιρότητα

Μικρέ αστυνόμε… χαλάρωσε!

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως τον αντικαπνιστικό νόμο θα πρέπει κάποιοι να τον εφαρμόσουν, να επιβλέψουν δηλαδή την εφαρμογή του… αυτοί οι κάποιοι είναι και οι δημοτικοί αστυνομικοί… και αυτό είναι το θέμα μου σήμερα!

Έγινα μαρτυρας περιστατικού στον πεζόδρομο της Τρίπολης πρόσφατα. 3νεαροί της δημοτικής αστυνομίας να περιπολούν στον πεζόδρομο και μέχρι εκεί καλά. Ξαφνικά ο ένας εκ των τριών 25 ετών το πολύ , μικροκαμωμένος , γεροδεμένος , και ξανθός, αυτό που λένε τα κορίτσια γόης, κοντοστάθηκε έμπροσθεν καφετέριας. Μπήκε και με στιλάκι χιλίων καρδιναλίων, μάγκα πολλά βαρύ και όχι πήγε στην παράπλευρη μπάρα έπιασε με το ένα χέρι τα δυο τασάκια και τα έβαλε μπροστά στα μούτρα του ιδιοκτήτη ο οποίος παρακολουθούσε… με υφάκι μάγκα και πάλι προφανώς ενημέρωσε πως ο ιδιοκτήτης πιάστηκε φάουλ!

Και λέω εγώ που στέκομαι απέναντι και παρατηρώ , παγωμένη αφού το κάπνισμα δεν επιτρέπεται μές και ο συνοδός μου καπνίζει (συνεπώς καθόμαστε έξω) … άραγε δεν υπάρχει ευγενικός τρόπος; Τι ήθελε να το παίξει το πιτσιρίκι; Εξουσία; Και εκείνο άραγε δεν καπνίζει όταν δεν φοράει τη στολή του δημοτικού αστυνόμου;

Στην περιπολία σου μικρέ αστυνόμε θα διαπίστωσες πως όλες οι καφετέριες ήταν τίγκα έξω και αδειανές μέσα! Καλώς η κακώς η πελατεία αυτών των καταστημάτων είναι καπνιστές! Σαφώς και έχεις εντολές, το να επιλέξεις όμως το συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς είναι επιλογή σου καθαρά προσωπική….

Χαλαρώστε λιγάκι γιατί μάλλον υπάρχουν και οι ευέξαπτοι…

Αλλά υπάρχουν και οι εφευρετικοί!

Έτεροι καφετέρια έχει τασάκια στο εσωτερικό άκρως… καμουφλαρισμένα! Και καλά κάνει! Προκομμένου να βάλει λουκέτο ο άνθρωπος βρήκε τρόπο να βάλει τους καπνιστές μέσα οι οποίοι ; φουμάρουνε στη ζούλα!

Τι χούντα είναι τούτη παναγία μου; Λές και τραγουδάς Θοδωράκη στην 7ετία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close