Μια έκθεση αφιερωμένη στη Μικρά Ασία κατέκτησε το Λονδινο

0

Μετά την Κωνσταντινούπολη και τη Στουτγάρδη, η έκθεση φωτογραφίας με πολύ σπάνιο υλικό «Η Κωνσταντινούπολη των Jean Pascal Sebah & Polycarpe Joaillier (1890-1900) από την Τρικόγλειο Βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ)» ταξιδεύει και πάλι εκτός συνόρων, αυτή τη φορά στο Λονδίνο.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη & το Κέντρο Πληροφόρησης του Α.Π.Θ σε συνεργασία με το Τμήμα ‘Eleni’ των Daughters Of Penelope του Λονδίνου, το Τμήμα ΑHEPA HJ1 των Αθηνών, το MOMUS-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και την Αγιορείτικη Εστία παρουσίασαν την έκθεση στο κοινό του Λονδίνου, το οποίο είχε τη δυνατότητα να δει για πρώτη φορά το αρχειακό υλικό των δύο φωτογράφων, που αποτύπωσαν με τον φακό τους εντυπωσιακές, άγνωστες και άκρως γοητευτικές πτυχές της Πόλης της τελευταίας δεκαετίας του 19ου αιώνα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας, London, Bayswater, W2 4LQ και είχε διάρκεια έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα των Daughters of Penelope European District 28 & AHEPA European District 28

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων εκπρόσωποι, της Ελληνικής Πρεσβείας, του συνδέσμου Ελλήνων Κωνσταντινοπολιτών Λονδίνου, του Λυκείου Ελληνίδων Λονδίνου, ο κ Ιωάννης Αμούτζας Προέδρος του Δ.Σ του τμήματος AHEPA Westminster “Lord Byron” καθώς και ο κ. Λούης Λοΐζος Chairman της Ενωσης Ελληνικών τραπεζών Ηνωμένου Βασιλείου.

Το Δ.Σ του τμήματος ΑHEPA HJ1 ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης ιδιαίτερα όμως τον Supreme AHEPA Europe κκ Φάνο Πιτυρή, την διοίκηση του Α.Π.Θ, το Δ.Σ του τμήματος τμήμα D.O.P London, την Diorasis Capital αλλά και τον κ Γιώργο Παπαδάκη Διευθυντή Παιδείας του.»

Γιώργος Παπαδάκης και Πάτερ Θεωνάς στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Bayswater ,London ,UK.
Αντώνης Σαραγιώτης, Κατερίνα Νάστα, Σκυλλά Μαρία, Μαρίνα Βαμβακά
Άγγελος Τσιγκόπουλος , Αντώνης Σαραγιώτης, Κωσταντίνος Βαμβακάς ,Μαρίνα Βαμβακά, Ελένη Αλεξανδρίδου,Βασιλεία Κεάνογλου,Ευαγγελία Τσιάλτα.
Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Παπαθωμάς, Ελένα Αλεξανδρίδου, Κατερίνα Νάστα.
Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Παπαθωμάς, Ελένα Αλεξανδρίδου, Κατερίνα Νάστα.

Χορηγός Επικοινωνίας

Βίκυ Σφακιανάκη

πηγη

Leave a Reply