Μαθήματα πιανου για τα παιδιά εύκολα και διασκεδαστικά

0

Ο καθένας από εμάς έχει μπει στη διαδικασία να κάνει καινούργια πράγματα σε αυτή τη φάση της καραντίνας.

Άλλοι να διαβάσουν βιβλια, άλλοι να μάθουν νέες συνταγές μαγειρικης, άλλοι το έχουν ρίξει στη γυμναστική ή μαθαίνουν ξένες γλώσσες.

Άλλοι απλώς καίγονται ολημερίς στο Facebook να διαβάζουν Fake news.

Το πρόβλημα είναι με τα παιδια, ειδικότερα τα μικρής ηλικίας που είναι γεμάτα τόση ενέργεια που πραγματικά γίνεται βασανιστήριο να τα έχεις μέσα στο σπίτι και να γκρεμίζουν…

Εμείς λοιπόν ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαμε μια ξεχωριστή ιδέα για να περάσουν τα παιδιά δημιουργικά την ώρα τους….

Μαθήματα μουσικών οργάνων.

Πραγματικά είναι απίστευτο το πόσα μαθήματα για πιάνο, βιολί ή ότι άλλο όργανο μπορείτε να σκεφτείτε υπάρχει online.

Όμως και εδώ είναι η παγίδα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αν δεν κάνετε καλή επιλογή τα παιδιά να απογοητεύουν και να χάσουν το ενδιαφέρον τους.

Και εδώ έρχεται μια προσφορά που ανακαλύψαμε από το

https://www.makingmusicfun.net/

Μαθήματα πιάνου για όλες τις ηλικίες με ένα πλήρες σύστημα που μπορεί να γίνει η καλύτερη εισαγωγή στον κόσμο της μουσικής για το παιδί σας και όχι μόνο.

Τι το κάνει ξεχωριστό;

Το γεγονός ότι το σύστημα συνοδεύεται από ευχάριστα βιβλία που τραβάνε την προσοχή των παιδιών.

Αφθονο υλικό που μπορείς να τα τυπώσεις και να γίνουν βιβλίο χωρίς κανένα άλλο κόστος.

Το καλύτερο έρχεται τώρα.

Οι γονείς μπορούν να γράψουν τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν τα μαθήματα εντελώς δωρεάν παίρνοντας και ένα βιβλίο μάθησης δωρεάν.

Μετά μπορείτε να συνεχίσετε την εγγραφή με 15$ το μήνα που δίνει πρόσβαση σε όλη την οικογένεια. Καλύτερο δε θα βρείτε σε όλο το ίντερνετ.

Αλλιώς με 36€ το χρόνο να έχεις πρόσβαση σε απεριόριστο υλικό, παρτιτουρες για όλα τα επίπεδα και αυτό ισχύει για όλη την οικογένεια.

Με μια συνδρομή μπορεί να συμμετάσχουν όλα τα μέλη της οικογένειας απεριόριστα!

Εκτος από το καθαρό μάθημα υπάρχει και άφθονο υλικό με μουσικά παιχνίδια, μικρά ντοκυμαντερ για τους συνθέτες και σύνδεσή τους με τα κομμάτια τους.

Οι παρτιτούρες που μπορείτε να κατεβάσετε είναι για σχεδόν όλα τα όργανα.

Με την ετήσια συνδρομή ένα μέλος της οικογένειας μπορεί να πάρει μέρος και σε παγκόσμιο διαγωνισμό ανάδειξης ταλέντου.

Προκειται για το διαγωνισμό Musicstars.

Εκει τα παιδιά σας θα έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ζωντανά μέσω ίντερνετ, να κερδίσουν βραβεία αλλά και να πάρουν οδηγίες.

Τα μαθήματα γίνονται σε πολύ απλά Αγγλικά χωρίς δύσκολους μουσικούς όρους που είναι δύσκολο να καταλάβεις.

Σύντομα το παιδί θα ξέρει τα ονόματα στις νότες, ρυθμούς, σωστή τοποθέτηση των δακτύλων και πολλά ακόμα.

Προσβάσιμη η πλατφόρμα όποτε θέλετε. Κάνετε μάθημα όταν θέλετε.

Με τα παραδοσιακά μαθήματα τα παιδιά μέχρι να φτάσουν σπίτι έχουν ξεχάσει σε τι πρέπει να εξασκηθούν στο σπίτι όλη την εβδομάδα.

Αυτό δε συμβαίνει με τα μαθήματα αυτά που έχεις πάντα πρόσβαση στο βιντεο, μπορεις να το δεις όσες φορές θέλεις και να σιγουρευτείς ότι το έχεις μάθει καλά.

Όποιος θέλει μπορεί να εγγραφεί εντελώς δωρεάν για ένα μήνα ανεξάρτητα αν θελήσει να πάει και σε πιο προχωρημένα τμήματα.

Print Music Resources for Free with Your Membership

Το έντυπο υλικό στο MakingMusicFun.net είναι εξαιρετικής ποιότητας από αυτά που μπορείτε να βρείτε στα καταστήματα προς αγορά.

Άλλο ένα σημαντικό θετικό της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ότι μπορείτε να συμμετάσχετε ότι ώρα σας βολεύει αφού τα μαθήματα θα είναι πάντα διαθέσιμα.

Μπορείτε να κάνετε παύση και να επιστρέψετε από την αρχή ότι ώρα σας βολεύει.

Το συγκεκριμένο course δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που ασχολούνται για πρώτη φορά.

Η πλατφόρμα είναι πλούσια σε υλικό για όλα τα επίπεδα μαθητή.

Ενττπωσιακο είναι και το υλικό που μπορείτε να βρείτε μέσα στην πλατφόρμα για όλους τους συνθέτες.

Βιογραφικά, χαρακτηριστικά κομμάτια και βέβαια παρτιτούρες για να τα παίξετε αφού πρώτα έχετε ακούσει κορυφαίους μουσικούς να τα παιζουν. Παράδειγμα ο Μπαχ που όπως βλέπετε υπάρχει κομμάτι από συναυλία!

Γενικά πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια με υλικό πολύ ενδιαφέρον για όλα τα επίπεδα μάθησης του οργάνου.

Συνθέτες από το 1600 με την εποχή μπαροκ όπως ο Μπαχ, ο Χέντελ, ο Βιβάλντι και συνεχίζει με την εποχή 1750 ως 1820 των κλασσικών συνθετών όπως ο Μπετόβεν, ο Χαιντν και ο Μοτσαρτ.

Το ταξίδι συνεχίζεται με τη ρομαντική περίοδο με Μπραμς, Σοπέν, Ντβόρζακ, Ροσίνι, Βάγκνερ και άλλους για να πάμε στην εποχή 1820 με 1910 και τον Ντεμπούτο.

Όμως οι εκπλήξεις συνεχίζονται.

Υπάρχει πολύ υλικό και για πιο σύγχρονους μουσικούς και σύνθετες όπως ο Μπερνστάιν, ο Γκέρσον, ο Προκοπιεφ , ο Σοστακόβιτς μέχρι και ο Άντριου Λόιντ Γουεμπερ.

Όλες οι παρτιτούρες είναι εμπορικού επιπέδου σαν αυτές που θα αγοράζατε στα καλά μαγαζιά μουσικής.

Εκτος όμως από το καθαρά μουσικό κομμάτι το έντυπο υλικό είναι πλούσιο και με παιχνίδια, σταυρόλεξα και σπαζονεφαλιες για να κρατήσουν το μαθητή πραγματικά κολλημένο στην πλατφόρμα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι να μάθετε μουσική. Υπαρχει θετική σχέση ανάμεσα στη μουσική εκπαίδευση και τις επιδόσεις σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Long Island. Μαθητές έκαναν για 3 χρόνια πιάνο παρουσίασαν βελτίωση στην ικανότητα ανάγνωσης, στη λεκτική έκφραση και στη μαθηματική σκέψη σε σχέση με τους μαθητές που δεν είχαν παρακολουθήσει μουσικά μαθήματα.

Παραλληλα η εκμάθηση μουσικής απαιτεί πολλές δεξιότητες: συγκέντρωση, προσοχή, μνήμη, συντονισμό, πειθαρχία.

Γι’ αυτό και όταν μαθαίνουμε ένα μουσικό όργανο, τα οφέλη «διαρκούν» περισσότερο και δεν αφορούν μόνο τις μουσικές μας ικανότητες αλλά ένα ευρύτερο πεδίο. Με άλλα λόγια, τα μαθήματα μουσικής είναι ένα «εργαλείο» που μπορεί να «αναδιαμορφώσει» τον εγκέφαλο, ενεργοποιώντας τις συνδέσεις μεταξύ διαφορετικών ζωνών του εγκεφάλου, μουσικών και μη μουσικών.

Η μουσική βοηθά και τη μνημη

Σε έρευνα σε παιδιά 4-6 ετών που έκαναν μαθήματα μουσικής για 1 χρόνο παρατηρήθηκε βελτίωση και σε πεδία της μνήμης που δεν σχετίζονται με τη μουσική, αλλά με τη λεκτική μνήμη, τα μαθηματικά, τη γραφή και την ανάγνωση.

Στην έρευνα που πραγματοποίησαν σε μαθητές 6-15 ετών, τα παιδιά έπρεπε να θυμηθούν και να επαναλάβουν λέξεις που τους είχαν πει μετά από 10΄ και 30΄.

Όσα έπαιζαν κάποιο όργανο είχαν καλύτερη λεκτική μνήμη και μάλιστα όσο περισσότερα χρόνια μουσικής εκπαίδευσης είχαν, τόσο καλύτερα ήταν τα αποτελέσματά τους.
Αυτο που κάνει τα μαθήματα μουσικής ιδιαίτερα είναι ότι πρόκειται για μια εκ παιδευτική δραστηριότητα που τα παιδιά απολαμβάνουν, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί πολλές δεξιότητες, όπως το να συγχρονίζουν τις κινήσεις των χεριών, το να διαβάζουν και να παίζουν ταυτόχρονα τις νότες, την αφαιρετική σκέψη.

Για την καρδιά Η καρδιά είναι το πιο ευάλωτο όργανο στο στρες και η μουσική φαίνεται να την ηρεμεί, αφού μειώνει τους παλμούς της, ελαττώνει την πίεση του αίματος και εξασφαλίζει την πιο ομαλή ροή του.

Για τον πόνο Η μουσική ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να μειώνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες και η ένταση του πόνου.

Για τον ύπνο Έρευνα σε φοιτητές 19-28 ετών επιβεβαιώνει την ευεργετική επίδραση της κλασικής μουσικής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ύπνου.

Όπως βλέπετε λοιπόν και από τις έρευνες που βρήκαμε στο Vita το να μάθετε να παίζετε μουσική κάνει καλό και στην ψυχή και στο μυαλό αλλά και στο σώμα.

Ειδικά τα οφέλη την εποχή της καραντίνας είναι πολύ σημαντικά ενώ όταν αυτή ολοκληρωθεί θα μπορείτε να εντυπωσιάσεις και τους φίλους σας.

Μπορείτε μετά τη δωρεάν περίοδο να γραφτείτε και να πληρώνετε 15$ το μήνα ή να πληρώσετε ετήσια συνδρομή με 149$.

Δοκιμάστε λοιπόν δωρεάν σήμερα.

Try MakingMusicFun.net Piano Lessons for FREE

Ακόμα και αν εγγραφείτε σε κάποιο από τα πληρωμένα μαθήματα υπάρχει η δυνατότητα υπαναχώρησης όπως περιγράφεται στους όρους.

Εμείς πάντως το κάναμε… Και ήδη έχουμε ξεκινήσει τα μαθήματα… Οικογενειακώς.

Πατήστε λοιπόν το link και δοκιμάστε και εσείς…

Και που ξέρετε, μπορεί να κρύβετε έναν μουσικό μέσα σας…

Απάντηση