Μετανάστες στα σύνορα: Μάχη στις Καστανιές – Φόβοι για τουρκική προβοκάτσια

0

Η πολιορκία των ελληνικών συνόρων στον Εβρο από χιλιάδες μετανάστες που σπρώχνουν οι Τούρκοι συνεχίζεται, την ώρα που η Αγκυρα προσπαθεί να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο και ο Ερντογάν να δαιμονοποιήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον εμμέσως ως δολοφόνο και δηλώνοντας ότι δεν θέλει να βρεθεί στον ίδιο χώρο ή να φωτογραφηθεί μαζί του.

«Οι Ελληνες έχουν σκοτώσει τουλάχιστον πέντε άτομα στα σύνορα, βουλιάζουν βάρκες και η προσέγγισή τους είναι βίαιη», υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ενώ έδωσε τη δική του εξήγηση για το γεγονός ότι δεν συμφώνησε με την ιδέα του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για τριμερή συνάντηση στη Σόφια. «Δεν θέλω να βρεθώ στον ίδιο χώρο και στην ίδια φωτογραφία με εκείνον. Προσπάθησαν αρκετά να με πείσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αυτά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πολιτικοί σαν αυτόν πρέπει να γνωρίζουν ότι οι ανθρώπινες ζωές δεν είναι τόσο φτηνές», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η απόπειρα του Ερντογάν να ενοχοποιήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό για υποτιθέμενους θανάτους μεταναστών στον Εβρο δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά κρίσιμο στοιχείο της τουρκικής στρατηγικής για κλιμάκωση της ελληνοτουρκικής κρίσης με αφορμή το Μεταναστευτικό.

Απάντηση