Μπορεί να έχουμε να δούμε εκπρόσωπο του όμορφου φύλλου σε επίσημες διαδικασίες ενός Grand Prix της Formula 1 από το 1992, όμως αυτό δεν αποκλείεται να αλλάξει σύντομα!

Υπεύθυνη για αυτό είναι Jamie Chadwick πρωταθλήτρια πέρυσι στην παρθενική σεζόν του W Series, ενός θεσμού που γεννήθηκε για να βοηθήσει τις γυναίκες οδηγούς να βρουν το σωστό μονοπάτι για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ωστόσο το W Series έπεσε θύμα της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19 και όπως είναι ήδη γνωστό, δεν τα «τρέξει» το 2020. Όμως η 22χρονη που εκτελεί παράλληλα χρέη οδηγού εξέλιξης της Williams, δεν σκοπεύει να… μείνει στα pits.

Και αρωγός στην προσπάθειά της είναι πλέον ο David Dicker ο εκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Rodin Cars, που ανέλαβε να τη στηρίξει οικονομικά στην προσπάθεια να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Έτσι η Chadwick υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Prema Racing, που θα τη δει να αγωνίζεται φέτος στη Formula 3.

Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Με μικρότερο Budget δεν θα μπορούσα να αγωνιστώ ως μέλος μίας κορυφαίας ομάδας όπως η Prema και να έχω τις καλύτερες προϋποθέσεις ώστε να αποδώσω τα μέγιστα και να δικαιολογήσω το όνειρο εμπλοκής μου στη Formula 1 το 2023 ή το 2024. Είναι τρομακτικό το μέγεθος της οικονομικής στήριξης που πρέπει να έχεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για παράδειγμα, για να οδηγήσω στην F3 χρειαζόμουν τα διπλάσια από τα χρήματα που έλαβα ως έπαθλο για την κατάκτηση του τίτλου στο W Series (σ.σ. πήρε 500 χιλιάδες λίρες)», είπε η Chadwick στο BBC Sport.

Πηγή